Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La pedagoga Tudi Torró i el músic Lluís Miquel guanyen els Premis Vicent Ventura 2014 / UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La pedagoga Tudi Torró i el músic Lluís Miquel són els guardonats amb els XV premis Vicent Ventura, que va instaurar la Universitat de València per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic, mort en 1998. Aquest reconeixement s’atorga a persones o col·lectius que s’hagen distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i la llengua valencianes.

 El premi, que consisteix en una escultura de Sebastià Miralles, es lliurarà el dia 2 d’abril, a les 19 hores, a l’aula magna del Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València.

 La comissió organitzadora i jurat del premi està formada per la Universitat de València, la Universitat Jaume I, persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.

 Tudi Torró i Ferrero, natural d’Ontinyent i resident a Elx, és inspectora d’educació i un referent en el món educatiu al País Valencià. L’escola valenciana constitueix l’eix que crea la recerca pedagògica i alhora el compromís amb l’educació d’aquesta militant de l’educació, fins al punt que ha estat pionera de l’ensenyament en valencià i dels corrents contemporanis de la renovació pedagògica. En aquesta línia, ha publicat treballs d’investigació sobre els programes bilingües i d’immersió lingüística en les revistes de pedagogia i sociolingüística més prestigioses, i en col·laboració amb V. Brotons i A. Roderic és autora de materials dirigits a primària per a l’ensenyament de la llengua i la literatura, tals com la sèrie Roda, així com de la guia didàctica L’aixeta. Ha tingut un paper clau en la redacció del document promogut per Escola Valenciana i la UEM de la Universitat d’Alacant que planteja el model d’educació plurilingüe i intercultural, alternatiu a la proposta de plurilingüisme que propugna el Govern Valencià. Activista cultural, pertany a l’Associació El Tempir, d’Elx.

 El músic Lluís Miquel Campos va començar els primer anys 60 amb el grup Els 4 Z. Després seran Lluís Miquel i el 4 Z fins al 1969, any en què van deixar les actuacions. L’any 76 van tornar i van obtenir un gran èxit tant a títol individual com amb el grup Patzinger Z.

 En el món de la cançó, Lluís Miquel és un dels músics més respectats. Col·legues seus com ara Serrat, Sabina, Aute, Luis Pastor, Quico Pi de la Serra… han mostrat en diverses ocasions el seu reconeixement de la talla humana i artística de Lluís Miquel.

 A més del seu gran paper en el món de la cançó, cal destacar també l’enorme tasca de producció audiovisual, principalment als estudis Tabalet. Lluís Miquel no ha faltat en cap projecte cultural (música, teatre, televisió…) que haja ajudat a fer del País València un lloc a tenir en compte no només en el mapa autonòmic, sinó arreu de l’Estat espanyol.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere