Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La campanya per a les eleccions al Rectorat de la Universitat de València entra en la recta final

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les eleccions al Rectorat entren en la seua recta final: aquest dijous 20 de febrer, més de 56.000 membres de la Universitat de València tenen dret a depositar el seu vot i elegir entre els dos candidats presentats, els catedràtics Esteban Morcillo i Vicent J. Martínez. Les urnes estaran obertes entre les 10 i les 18 hores. I just a partir d’aquesta hora començarà l’escrutini, que podrà ser consultat en temps real.

 Carlos Alfonso, president de la Junta Electoral, explica que tal com arriben les actes amb l’escrutini de cada mesa s’aniran incorporant a un programa informàtic i es podran consultar immediatament. Així es farà fins que estiga comptat un percentatge molt avançat del total dels vots. En aquest moment s’aturarà la consulta pública de les dades i s’esperarà a disposar del cent per cent dels vots escrutats per tal d’informar del resultat complet a la comunitat universitària. Això es farà en el transcurs d’un acte a l’edifici del Rectorat, amb presència dels candidats i dels seus respectius equips, el qual serà retransmés en directe per MediaUni, la televisió de la Universitat.

 El Servei d’Informàtica de la Universitat ha preparat l’eina que permetrà aquest recompte en línia visible per a tots i totes. Fuensanta Doménech, subdirectora del servei, explica que amb internet i mitjançant un navegador “qualsevol membre de la comunitat universitària (amb el seu usuari i contrasenya) podrà consultar els resultats”. Doménech assenyala: “L’aplicació realitza el càlcul dels vots ponderats de les meses tancades dels diversos col·legis electorals segons com es van introduint els vots (en blanc, nuls i vàlids als candidats) des de la Junta Electoral”.

 Una vegada identificat l’usuari, s’accedirà a una pàgina que mostra per defecte una gràfica amb els resultats globals dels vots ponderats per candidats i per col·legis electorals (només de meses tancades); el nombre de meses per estats (obertes i tancades); el nombre de meses per estats i col·legis electorals (obertes i tancades); i el percentatge de taules escrutades.

 Els candidats realitzen aquesta setmana els darrers actes de campanya.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere