Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Institut Confuci de Barcelona desembarca a Lleida / UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

23_01_2012_12_46_10_35133423

 La Fundació Institut Confuci de Barcelona formarà el professorat que imparteix llengua xinesa a la Universitat de Lleida (UdL) en virtut del conveni de col·laboració que ahir va signar el rector de la UdL, Roberto Fernández, i els directors de la Fundació, Chang Shiru i Àngels Pelegrín.

 La Fundació Institut Confuci de Barcelona és una institució constituïda per Casa Asia, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i  la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing , Xina. És una institució creada amb la finalitat de promoure el desenvolupament de l’ensenyament i la cultura xineses a Catalunya.

 L’acord de col·laboració també inclou l’examen HSK  (Hànyǔ Shuǐpíng Kǎoshì) que és un examen de nivell de llengua xinesa estandaritzat a nivell internacional. És un examen oficial dirigit a les persones que no són parlants natius de la llengua xinesa. Consta de 6 nivells de proves de comprensió oral i escrita i ofereix, a més a més, 3 nivells d’examen d’expressió oral. Els estudiants de la UdL podran obtenir així el certificat de l’Oficina Nacional de Promoció Internacional de la Llengua Xinesa (HANBAN) fent la prova a Lleida. 

 El director de la Càtedra UdL-Empresa d’Estudis Asiàtics, el catedràtic Joan Julià-Muné, considera que “la col•laboració directa amb l’Institut Confuci constituirà un pas gegantí en el procés d’internacionalització en què es troba immersa la nostra universitat, alhora que incidirà positivament en la qualitat de la docència del xinès com a llengua forana que imparteix l’Institut de Llengües de la UdL”. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere