Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Juristes analitzaran la vulnerabilitat legal dels treballadors / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

Experts del món acadèmic i judicial intervindran, els dies 20 i 21 de febrer, a les Jornades Catalanes de Dret Social, que tractaran sobre la vulnerabilitat dels drets laborals i de la protecció socials dels treballadors. Tindran lloc a la sala d’actes de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les millors comunicacions presentades seran reconegudes amb dos premis que seran lliurats al final de la trobada.

 Les jornades estan organitzes per l’Associació Catalana d’Iuslaboralistes i dirigides per Matilde Aragó, magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i per Eduardo Rojo, catedràtic del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB. Es venen celebrant des de 1989 i arriben enguany a la 25ª edició.

 Comptaran amb sis ponents procedents tant del món acadèmic com del món professional. D’una banda, Margarita Ramos (Universidad de La Laguna), Albert Pastor (UAB) i Sofía Olarte (Universidad de Granada) són especialistes en dret del treball i de la Seguretat Social. De l’altra, intervindran també Manuel Ramón Alcorcón i Fernando Salinas, magistrats del Tribunal Suprem, i Carlos Hugo Preciado, magistrat de la Sala Social del TSJC.

 Al llarg de les diferents sessions, es tractaran temes com ara les relacions laborals i la Seguretat Social al dret constitucional, els efectes de la reforma laboral del 2012 a la negociació col·lectiva, les extincions contractuals a les administracions públiques, els acomiadaments col·lectius o les reformes en temes com la cotització als contractes a temps parcial, les pensions de jubilació o les prestacions per desocupació.

Premis a les millors comunicacions

 L’acte inaugural tindrà lloc a les 10 h del dia 20 i comptarà amb la intervenció de, entre d’altres, la degana de la Facultat de Dret de la UAB, Esther Zapater. Pel que fa a la cloenda, tindrà lloc el dia 21 a les 13,30 h i anirà precedida pel lliurament dels premis Francesc Layret i Albert Fina, dotats amb 1.400 i 1.000 euros respectivament. Amb aquests guardons es reconeixeran les millors comunicacions presentades a les jornades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere