Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SIRAT 2014: II Simposi de Reconstrucció d’Accidents de Trànsit / UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Road Safety

 La Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, del 24 al 28 de febrer, el II Simposi de Reconstrucció d’Accidents de Trànsit (SIRAT 2014), organitzat per l’Institut de Disseny i Fabricació (IDF-UPV) i el Laboratori d’Automòbils d’aquesta institució acadèmica.

 Entre els ponents, hi haurà investigadors de reconegut prestigi en l’àmbit acadèmic i membres de les forces i cossos de seguretat (Guàrdia Civil, Ertzaina, Mossos d’Esquadra i Policia Local) especialitzats en reconstrucció d’accidents de trànsit, que abordaran aspectes de significada rellevància vinculats a la sinistralitat vial, com la seguretat dels vehicles, l’estat de les infraestructures o les noves tecnologies en el tractament pericial i legal posterior als accidents.

 Altres temes a tractar són: la investigació de fraus en accidents, la influència dels nous sistemes constructius en els vehicles i les últimes fites en investigació científica d’accidents, inclosos l’anàlisi de lesions dels ocupants i vianants, i la biomecànica de l’impacte.

La reconstrucció d’accidents i l’anàlisi causal, fonamentals per a les polítiques de prevenció

 Tal com explica Juan Francisco Dols, responsable científic del simposi i director del Laboratori d’Automòbils IDF-UPV, “entre totes les activitats dutes a terme per a la reducció de la sinistralitat en les carreteres i les seues conseqüències socials i econòmiques, la reconstrucció dels accidents de trànsit i l’anàlisi de les causes que els han provocat s’han convertit en els mètodes més eficaços per a la selecció òptima de les polítiques de prevenció d’accidents”.

 Segons Dols, “el simposi permetrà abordar la problemàtica dels accidents de trànsit d’una forma holística (com un tot diferent a la suma de les parts que el componen) i multidisciplinària, de manera que es puguen analitzar les causes que els han provocat i, adoptant les mesures adequades, reduir-ne les conseqüències”.

 

Inscripció necessària, tant per al simposi com per als tallers complementaris

 SIRAT 2014 està dirigit a professionals relacionats amb l’enginyeria de vehicles i carreteres, juristes, advocats, perits judicials, agents dels cossos i forces de seguretat, i estudiants que vulguen conèixer els últims avanços del sector de cara al seu futur professional.

 El programa del simposi es completarà amb diversos tallers especialitzats, que tractaran, entre altres temes, la reconstrucció virtual d’accidents, la inspecció de la via i l’estudi de vehicles sinistrats i, com a novetat, la reconstrucció d’accidents amb incendis de vehicles.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere