Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Llibertat per decidir, un portal de l’Observatori de Bioètica i Dret per facilitar la presa de decisions de la ciutadania sobre bioètica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cap_es

 Caldria pagar a les donants d’oòcits? Què és un document de voluntats anticipades? Quin hauria de ser el destí dels embrions sobrants en reproducció assistida? Entra en conflicte l’autonomia dels adolescents amb la pàtria potestat dels pares? Aquestes són algunes de les preguntes al voltant de les implicacions ètiques, jurídiques i socials de les noves tecnologies i els problemes biomèdics que aborda el portal Llibertat per decidir, una iniciativa impulsada per l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD), amb seu al Parc Científic Barcelona (PCB-UB), per facilitar a la ciutadania la presa de decisions autònomes i informades.

 L’origen de la vida, el concepte de la mort, la capacitat de prendre racionalment decisions difícils, o el paper de l’Estat en la política sanitària, són bons exemples per il·lustrar la transcendència del debat generat per la bioètica, una disciplina que reflexiona sobre els problemes creats pel progrés biològic i mèdic i la seva repercussió en la societat.

 En el nou portal, els usuaris poden accedir a diversos dossiers informatius sobre temàtiques com ara la reproducció humana assistida i la recerca en aquest àmbit, l’objecció de consciència en sanitat, l’adolescència i la salut reproductiva, les decisions al final de la vida, etc., en un marc de respecte als drets humans i des d’una perspectiva plural, laica i interdisciplinària.

 L’Observatori de Bioètica i Dret, creat el 1995, està dirigit per la professora María Casado, que és coordinadora del Grup de Recerca Consolidat de Bioètica, Dret i Societat. L’Observatori aplega un ampli equip pluridisciplinari d’experts que potencien la reflexió i el debat social i jurídic al voltant de temàtiques vinculades a l’impacte del progrés de la ciència i la tecnologia sobre la societat. Entre altres iniciatives, també impulsa l’edició d’una revista quadrimestral, una publicació que fomenta el debat públic en l’àmbit de la bioètica aplicada a la salut, la seguretat, les noves tecnologies i el medi ambient, entre d’altres. El comitè editorial de la revista està integrat per catedràtics d’Ètica, Dret, Medicina, Antropologia o Genètica de diferents universitats d’arreu del món.♦

 Portal “Llibertat per Decidir” … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere