Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Termcat publica la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils amb motiu del Mobile World Congress 2014

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

El Termcat ha publicat la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils, que conté una cinquantena de termes relacionats amb els dispositius mòbils amb la definició en català i equivalents en castellà, francès i anglès, amb motiu del Mobile World Congress. A més, algunes fitxes inclouen notes explicatives i il·lustracions. En el recull, hi consten les denominacions des de les més consolidades en l’ús, com aplicació mòbil/app/apli, comunicació de camp proper/NFC, giny, pantalla multitàctil, entre d’altres; fins a termes més nous, com balisa per a l’anglès ‘beacon’, compartició de xarxa per a ‘tethering’, interfície d’inici per a ‘launcher’ o portable per a ‘wearable’.

 

 El TERMCAT publica la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils, que conté una cinquantena de termes relacionats amb els dispositius mòbils, amb la definició en català i equivalents en castellà, francès i anglès. Algunes fitxes també inclouen notes explicatives i il·lustracions.

 El diccionari recull des de les denominacions més consolidades en l’ús (aplicació mòbil / app / apli, comunicació de camp proper / NFC, giny, pantalla multitàctil…) fins a propostes neològiques recents (balisa per a l’anglès beacon, compartició de xarxa per a tethering, interfície d’inici per a launcher o portable per a wearable). També es recullen en el diccionari, i complementàriament en el díptic il·lustrat en format de tauleta Gestos tàctils en dispositius mòbils, els gestos més freqüents en la navegació.

 La presència del català en els productes digitals és molt rellevant: per exemple, els principals sistemes operatius i les xarxes socials més usades tenen versió en català, i és la 8a llengua del món en penetració d’Internet. Per això, i coincidint amb el Mobile World Congress 2014 (MWC), el TERMCAT continua en la línia de difondre àmpliament les alternatives catalanes als termes més utilitzats entre els usuaris de dispositius mòbils, en les empreses del sector i en els mitjans de comunicació que es fan ressò de les novetats en aquest sector tecnològic de consum massiu. 

 L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT, institució adscrita al Departament de Cultura, amb la col·laboració d’altres organismes de la Generalitat de Catalunya: el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de Presidència i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació.  Els usuaris d’aquesta terminologia també han pogut fer-hi valuoses aportacions des dels canals de diàleg oberts pel TERMCAT.

 L’estand Catalonia, de la Generalitat de Catalunya, i l’App Planet difondran exemplars impresos del díptic sobre gestos tàctils al Mobile World Congress.♦

 

Opuscle “Gestos tàctils en dispositius mòbils” … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere