Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Descobreixen una regió variable del genoma que protegeix de l’asma i l’obesitat / CREAL / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Reconstruccion-genoma-humano

 Investigadors del Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i del Departament de Ciències Experimentals i la Salut (CEXS) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona han descobert que una regió variable del genoma protegeix de l’asma i obesitat.

 Segons ha informat el CREAL en un comunicat, és la primera vegada que s’obté evidència convincent de l’existència d’una variant genètica comuna per a aquestes dues malalties, un article que s’ha publicat a la revista científica ‘The American Journal of Human Genetics’.

 En aquest article s’han utilitzat noves eines bioinformàtiques per detectar inversions del genoma –alteracions que poden provocar una patologia–, i l’investigador del CREAL Juan Ramón González ha clarificat que és innovador perquè abans la tecnologia per analitzar dades de 5.800 persones “era molt cara”.

 Els genomes analitzats –que corresponien a persones d’Europa, l’Àsia, Àfrica i Amèrica– mostren que la regió del genoma implicada és diferent depenent del continent, el que segons l’investigador de la UPF Luis Pérez-Jurat demostra que “les variacions del genoma es poden seleccionar en funció de les necessitats respecte al clima”.

 L’investigador ha destacat que el descobriment explica el 40% de la predisposició genètica a desenvolupar aquestes malalties de manera conjunta.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere