Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

X Jornada de Cooperació sobre l’Índia a la URL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

jornadacooperacioIndia

 El proper dijous 27 de febrer tindrà lloc al rectorat de la Universitat Ramon Llull (c. Claravall, 1-3. Barcelona), de 9:30 h a 13:30 h, la X Jornada de Cooperació, que enguany està dedicada a la Índia. Aquest país és el segon més poblat del món amb més de mil milions d’habitants i el setè en superfície geogràfica. És la primera vegada que la ja tradicional Jornada de Cooperació se centrarà en un país asiàtic (en anteriors edicions s’ha dedicat a països llatinoamericans).

 La Índia és una nació multilingüe, multiètnica i multireligiosa que actualment forma part del grup dels BRICS -bloc de països amb economies emergents-, que compta amb 221 universitats que tenen un ampli sistema de beques per als estudiants. No obstant, un dels seus grans reptes és reduir les desigualtats econòmiques i socials.

 La jornada serà inaugurada per Josep M. Garrell i Guiu, rector de la URL, i la conferència inaugural, “Breu introducció a l’Índia: cultura, economia i societat”, anirà a càrrec de Jatinder Jit Singh, professor indi del departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE -URL.

 La taula rodona, amb el títol “Cooperació en acció: exemples d’activitats de cooperació a l’Índia” i moderada per Carlo Gallucci, vicerector de Relacions Internacionals i Estudiants de la URL, comptarà amb quatre participants:

 • “Llançant una empresa social: de Barcelona a Boston i a Bombai” a càrrec de Cesar del Valle i Greg Perowne(estudiants de l’MBA FT ESADE-URL, realitzadors de l’“Origin Project” i finalistes del premi internacional Annual Hult Prize).
   
 • “Compartint el projecte Índia, un programa de voluntariat internacional de Comillas” a càrrec de Celia Muñoz Ortega, del departament d’Educació per al Desenvolupament a Entreculturas i responsable de pràctiques del màster de cooperació de la Universidad Pontificia Comillas; i Ana Lucena Mérida, estudiant d’Infermeria a la Universidad Pontificia Comillas.
   
 • “L’experiència d’un doctorando indi a la Universidad de Deusto” a càrrec de Gipson Varghese, doctorand indi a la Universidad de Deusto.
   
 • “Treballar amb la comunitat per a una cooperació eficaç” a càrrec de Jaume Sanllorente, fundador i president de Sonrisas de Bombay, i antic alumne de la URL.
 •  

Com a novetat d’enguany, durant la Jornada se celebraran el lliurament de premis  “Ignacio Ellacuría de Estudios de Interés Social” i “Buenas Prácticas en Cooperación Universitaria para el Desarrollo” (edición 2013).

 La Jornada de Cooperació està organitzada per la URL en el marc del projecte Aristos Campus Mundus 2015, promogut per les universitats Ramon Llull, Deusto Comillas, que l’any 2011 va obtenir la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional, i l’any 2013 va aconseguir la renovació del segell de qualitat per part del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Amb aquesta Jornada les universitats materialitzen el seu compromís per avançar cap a la qualitat i l’excel·lència de les activitats docent i investigadora amb la finalitat de compartir experiències i posar en comú els processos que porten a terme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere