Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La FNEC condemna la suspensió del Claustre de la UB pel bloqueig d’estudiants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo_26265_fnec

La Federació Nacional d’Estudiantes de Catalunya (FNEC) ha condemnat aquest dimarts “amb contundència” la suspensió del Claustre extraordinari de la Universitat de Barcelona (UB), que havia d’aprovar els nous Estatuts del centre, pel bloqueig dels accessos al Paranimf per part de grups d’estudiants.

En un comunicat, ha expressat que, tot i que no comparteix el posicionament dels Estatuts ni del Rectorat, sí que reconeix el compliment del compromís del rector Dídac Ramírez per fer “un procés de reforma obert, transparent i amb diàleg”, així com un esforç per arribar a un acord.

La FNEC ha manifestat que aquesta acció “censura el debat democràtic i atenta contra el Claustre”, que és el màxim òrgan representatiu de la comunitat universitària i símbol de la seva autonomia i governança democràtica, pel que s’ha posat al costat del Rectorat.

Ha dit que el seu suport al text dependrà de la votació de les esmenes, i seran “determinants” el manteniment del sistema actual d’elecció dels degans; de la separació de poders vertical, i l’aprovació d’un règim lingüístic que garanteixi el català i blindi el dret dels estudiants a rebre un ensenyament íntegrament en llengua pròpia.

Sobre les esmenes que han presentat, ha remarcat el paper de les facultats com a “gran aposta en docència” davant dels centres privats adscrits; sobre l’avaluació de la qualitat de la docència i la investigació, i sobre l’ús de llicències en propietat intel·lectual que permetin i facilitin la transmissió de coneixement.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere