Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els animals omnívors resisteixen millor els efectes d’un incendi

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140227175045_500

 Els animals omnívors ofereixen una major resistència als efectes d’un incendi forestal, a causa de la capacitat que tenen d’adaptar la seva dieta als recursos disponibles, segons constata un estudi publicat en la revista ‘Plos One’ sobre els canvis a la fauna després dels incendis del 2003 al parc Natural de Sant Lloreç del Munt i l’Obac (Barcelona).

 El treball ha analitzat la composició i abundància de 274 espècies animals diferents, posant èmfasis en la seva capacitat de recolonitzar espais, i conclou que, a diferència del que podria pensar-se, “el foc no és estrictament destructor de la naturalesa”, ha informat la Diputació de Barcelona en un comunicat.

 De fet, assenyala que la desaparició d’algunes espècies en permet l’aparició d’altres, en alguns casos d’un interès superior en termes de conservació.

 Els investigadors han comprovat que les espècies amb una composició més nombrosa són les de major mobilitat, com els ocells, tot i que també els que menys capacitat de moviment tenen, com els cargols.

 L’estudi ha estat coordinat pel Centre d’Investigació en Biodiversitat i Recursos Genètics de la Universitat de Porto, i per primera vegada compara la resposta al foc de comunitats d’animals diferents, com cargols, aranyes, escarabats, formigues, ocells i rèptils, entre d’altres.

 Alhora, han participat investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma de Barcelona (UAB), la de Girona (UdG), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Estació Experimental de Zones Àrides, la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrània (CEAM), la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere