Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Carnestoltes compromès i participatiu a la UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ceramic-clowns-6697089

Amb el lema “Al carnestoltes, dóna-l’hi dues voltes”, estudiants voluntaris de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona organitzaran el dimarts, 4 de març, per primera vegada, una festa de carnestoltes a la UAB, que tindrà un caire reivindicatiu amb la indústria tèxtil.

 La festa de Carnestoltes a la UAB tindrà el punt de mira en la indústria tèxtil i l’impacte que té en els drets humans, la sostenibilitat i el patriarcat. És la primera vegada que s’organitza a la plaça Cívica en motiu del Carnestoltes i en un ambient festiu amb activitats de tipus crític i participatiu.

 La Fundació Autònoma Solidària, el Club de Residents de Vila Universitària i l’Oficina de Medi Ambient de la UAB s’han ajuntat per organitzar tot un seguit d’activitats per celebrar aquest carnestoltes reivindicatiu i participatiu a la UAB.

12.00-13.00h
Xerrada “Vestir sense esclavitud” Lloc: plaça Cívica.

A càrrec d’Albert Sales, del col·lectiu RETS i activista contra els abusos de drets humans de les empreses. Autor de la Guia per vestir sense treball esclau. Organitza el grup de voluntariat de cooperació de la FAS.

12.00-16.30h
Lloc: Antic local botiga “Vintage”, plaça Cívica.

Taller de disfresses. “Vine i fes-te la teva disfressa amb roba i material reutilitzable”.
Organitzat pel grup de voluntariat de medi ambient amb la col·laboració de la Fundació Engrunes, el grup d’Amnistia Internacional a la UAB i la Perruqueria de la UAB.
Els participants podran disfressar-se amb roba de segona mà.

Murals expositius per reflexionar sobre com les marques de roba generen, a través de la publicitat i les talles de roba, pressió estètica.

16.30-17.00h
Rua-cercavila amb animació i circ. 

Recorregut: De la plaça Cívica a la Vila Universitària.

17.00-21.00h
Discosoup UAB i mercat de segona mà. 

Lloc: Vila Universitària.
Organitzada pel Club de Residents de Vila Universitària i l’Oficina de Medi Ambient de la UAB.

 La discosoup és una festa de música i menjar en la qual les persones preparen un menjar comunitari a partir d’aliments recuperats. En aquest cas serà un brou de verdures, amb aliments cedits per Mercavallès o els mercats municipals de Cerdanyola o Sabadell. Es prepararà i cuinarà el menjar entre tots els assistents mentre s’escolta o es balla la música d’un dj. Al final, cap a les 20h. es farà l’àpat tots plegats. És una activitat reivindicativa sorgida i arrelada a França entre els moviments socials, i que ara, per primera vegada, una universitat de l’Estat espanyol, com la UAB, acull.

18.00 a 20.00h El Xiringu, punt d’informació sobre drogues i sexualitat.
Lloc: Vila Universitària. Organitzat pel grup de voluntariat del programa de Salut de la FAS.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere