Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB agrupa en un centre tota la emprenedoria

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140303132846_260

El rector Dídac Ramírez nega que sigui una privatització que el projecte el financiï un banc

 La Universitat de Barcelona (UB) ha presentat el Barcelona Institut d’Afany emprenedor (BIE), un centre que aglutinarà tota la emprenedoria de la universitat.

 L’institut té com a objectius mínims crear deu empreses i assessorar 100 persones fins a finals d’any, i que està impulsat per la UB i la Fundació Bosch i Gimpera amb el finançament de Banco Santander.

 El BIE vol convertir-se en el centre de referència de l’afany emprenedor per a alumnes, exalumnes, professors i investigadors de la UB, i també acollirà projectes d’afany emprenedor social, sense ànim de lucre, tant amb base tecnològica com no, ha explicat el seu director, Manuel Artís, en un acte presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, i el president del Consell Social de la universitat, Salvador Alemany.

 També ha explicat que estarà vehiculat a través d’un consell assessor de 25 professionals que es constituirà l’abril, i que estarà dividit en quatre àrees d’actuació: suport a la creació d’empreses, relacions externes per buscar col·laboració amb agents públics i privats, formació i foment de l’afany emprenedor.

 Ramírez ha negat que la participació de Banco Santander suposi una privatització de la universitat, i ha instat a treballar per construir un relat que no caigui en aquest discurs, sinó a veure que l’afany emprenedor és “una necessitat que aporta un servei a la societat”.

 El president del Consell Social, Salvador Alemany, ha deixat constància del compromís amb el projecte i ha animat a superar l’etapa d'”infantesa” de les empreses que presenten els estudiants perquè tinguin una continuïtat i una aplicació real.

 Ha puntualitzat que el BIE ha de “coordinar esforços” i s’ha mostrat convençut de la importància i viabilitat del projecte.

Suports del bie

 El sotsdirector del BIE, Xavier Testar, ha anomenat les organitzacions o institucions que col·laboraran amb el projecte, com la patronal Pimec i la ‘Xarxa Emprèn’ en col·laboració amb un grup d’universitats iberoamericanes, entre d’altres.

 Ha afegit que un dels objectius és ser una de les referències per a empreses i organitzacions en afany emprenedor, i aconseguir tres acords amb organitzacions empresarials i amb 10 empreses aquest any.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere