Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut d’Investigació Biomèdica es trasllada al parc hospitalari de Salt

Notícia anterior
Notícia posterior

logo

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) es trasllada al parc hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès). Actualment, les instal·lacions de l’institut estan dividides entre diferents equipaments com l’hospital Josep Trueta o el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. A partir del 2015 tindran la nova seu central a l’edifici de l’antic manicomi de Salt.

L’objectiu és aglutinar la majoria dels equips d’investigadors en un sol espai. L’IDIBGI té una plantilla de 75 professionals i agrupa uns 250 investigadors. Les obres de rehabilitació de l’edifici costaran 1,8 MEUR i la nova seu tindrà capacitat per a uns 50 equips de laboratori, el Biobanc i un estabulari.

 

L’Institut de Recerca Biomèdica de Girona disposarà d’un nou edifici a Salt

 L’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) tindrà un nou edifici dins del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, ja que abans d’aquest estiu començarà la reforma de l’espai Mancomunitat 2, que es preveu utilitzar a partir de l’any 2015.

 El director del IDIBGI, Albert Barberà, ha avançat que aquestes obres de remodelació –amb un pressupost d’1,8 milions d’euros– duraran un any i consistiran en el desenvolupament de la primera fase del projecte, que inclou la reforma de la planta baixa i del primer pis.

 Aquests dos espais, que sumen un total de 1.700 metres quadrats, disposaran de laboratoris i sales de microscòpia, cultiu i congelació, a més de magatzems, cambres fredes i despatxos, amb l’objectiu d’albergar la plantilla de 75 persones de l’IDIBGI i més de 200 investigadors.

 Barberà ha destacat que el nou edifici incorporarà el primer estabulari de la província de Girona, un laboratori per a animals petits –com rates i ratolins– que es construirà per facilitar les investigacions bàsiques i clíniques de l’IDIBGI.

 El director de l’Institut Biomèdic ha posat de relleu la ubicació del futur espai al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, perquè els pacients també formen part dels projectes d’investigació i “és fonamental estar a prop” de les mostres.

 Aquesta primera fase de remodelació estarà cofinançada a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mentre que es preveu una segona fase, per rehabilitar el segon pis, que consistirà en l’ampliació dels espais de treball dels investigadors.

 L’IDIBGI s’ubica actualment entre l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), tot i que la major part de l’equip es traslladarà al nou edifici de Salt per desenvolupar les investigacions biomèdiques.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere