Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El preu de l’habitatge s’estabilitza i milloren les perspectives del mercat / UPF

Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140305141555_500

La rendibilitat dels lloguers creix i es compren més pisos com a inversió

 La variació anual del preu va ser del -9,19% en el segon semestre del 2013 respecte al 2012, la més baixa dels últims quatre anys, i en els pròxims mesos s’acostarà a zero, “probablement sense arribar a taxes positives”, segons ha explicat en roda de premsa aquest dimecres el conseller delegat del Grup Tecnocasa Espanya, Paolo Boarini, a la presentació del XVIII Informe Sobre el Mercat de l’Habitatge del Grup Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

 Segons ell, la dada demostra que el mercat de l’habitatge s’està estabilitzant definitivament, però que hauria d’analitzar-se diferenciant les zones; València va ser la ciutat amb la taxa de decreixement més gran amb un -17,86%, mentre que Barcelona és la més baixa amb un -4,17%.

 “El comprador segueix empenyent el preu a la baixa, però en els últims mesos la percepció està canviant i la gent és menys reticent a pagar més”, ha assenyalat García-Montalvo, que considera que l’arribada de coneguts inversors internacionals com George Soros o la sortida a borsa d’Hispania crearan expectatives al mercat.

 Ha assenyalat que el 2013 les sol·licituds de compra es van incrementar en un 50,87%, que tot i que no provoqui una pujada immediata dels preus, “són indicadors de demanda” que convida a l’optimisme.

Els lloguers milloren la rendibilitat

 El director del Departament d’Anàlisis i Informes del Grup Tecnocasa, Lázaro Cubero, ha destacat l’alta rendibilitat que tenen actualment els lloguers gràcies al fet que el preu del lloguer ha caigut menys que el dels habitatges.

 Segons Cubero, això està atraient que es comprin habitatges com una inversió, ja que “la rendibilitat que s’ofereix és superior a la dels bancs”, amb una rendibilitat mitjana a Barcelona de 6,5% i un 7,39% a Madrid.

Canvia el perfil del comprador

 Cubero també ha explicat que està canviant el perfil dels compradors amb un augment de compres d’estrangers i de pagaments al comptat.

 El 17,47% dels pisos venuts a Espanya van ser a estrangers, respecte del 14,37% del primer semestre del 2013; el 58,6% de les vendes es van fer al comptat, un increment del 3,99%, i el 24,32% dels pisos es van adquirir com a inversió, un 7,9% més que mig any abans.

 Segons Cubero, aquestes dades estan correlacionades i es confirmen amb l’augment d’hipoteques sol·licitades per estrangers que passa de l’11,65% al 14,55%.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere