Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El microvídeo ‘El català et dóna punts’, guanyador del concurs “Regala el català en 6 segons”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

català

El microvídeo ‘El català et dóna punts’, guanyador del concurs “Regala el català en 6 segons”

 El microvídeo “El català et dóna punts” d’Arnau Duran ha guanyat el primer premi del concurs “Regala el català en 6 segons”, convocat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CIVI).

 El nom del tres guanyadors es va fer públic en un acte (05/03/2014) en el qual va participar la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, acompanyada del director general de Joventut, Toni Reig, i del representant de la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya (CIVI), Jaume Gil.

 En la seva intervenció, la directora general de Política Lingüística va destacar la importància dels joves per al futur del català i les iniciatives que l’Administració ha impulsat per incidir-hi utilitzant els mateixos estris de relació que ells van servir, com les xarxes socials. Així mateix, va anunciar una nova edició del concurs per a l’any vinent i va considerar molt positiva la participació que hi ha hagut i la qualitat de les obres presentades.

 El jurat va seleccionar el microvídeo d’Arnau Duran per la seva qualitat i creativitat lingüística i audiovisual i va destacar-ne la referència al català com a valor afegit.  El premi va consistir en una càmera GoPro.

 El segon classificat va ser Eduardo Fraile, amb “Regalo català en 6 segons”. El jurat en va remarcar la referència a la unitat de la llengua i també la creativitat lingüística. El premi consisteix en un lector de llibres digitals.

 El tercer premi va ser per a Climent Aparicio. En aquest cas, el jurat va valorar-ne, sobretot, la realització, així com també l’originalitat i la capacitat de síntesi. El premi consisteix en una estada per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

 Tots els premiats van ser obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any i entrades gratuïtes per a activitats i equipaments culturals.

 “Regala el català en 6 segons” és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya destinada especialment als joves per promoure l’ús del català a les xarxes socials, a la feina, en les relacions socials, etc.  El concurs es va portar a terme del 16 de desembre fins al 24 de gener. S’hi van presentar 38 microvídeos d’entre 6 i 15 segons de durada.♦

 

El microvídeo “El català et dóna punts” d’Arnau Duran

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere