Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Grup Mémora crea un consell per avançar en la integració social de la mort

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mort

 El Grup Mémora ha creat un consell assessor per avançar en la integració de la mort en la societat.

 Aquest consell assessor s’encarregarà d’assessorar la companyia amb la finalitat de “promoure estratègies que creïn valor afegit i potenciïn la necessitat d’apropar el concepte de la mort” a la gent.

 En un comunicat ha assegurat que els membres d’aquest òrgan són “referents” en l’àmbit del procés final de la vida, i ha conclòs que aquesta iniciativa suposa un pas més en l’objectiu del grup de buscar una nova manera d’entendre la seva relació amb les famílies i els professionals.

 Actuarà com a president del consell el president del Consell Rector del Parc Salut Mar de Barcelona, el doctor Josep Maria Via; també formaran part d’aquest òrgan el notari Juan José López Burniol; el president de la Societat Catalana de Medicina Legal, Josep Arimany; i la presidenta del Consell General del Treball Social a Espanya, Isabel Lima.

 Així mateix, estaran al consell la coordinadora de la Unitat de Psicooncologia de l’Hospital Universitari Gregorio Marañón, Maria Die; el director de la càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, Xavier Gómez; l’expresident de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives, Marcos Gómez; el president de la Societat Espanyola d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica, Fernando Martínez; i el director de la Càtedra d’Ètica Aplicada Ethos de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba.

 El grup argumenta que la creació del consell suposa un pas més en la línia estratègica per “trencar el tabú de la mort” i que s’afegeix a altres actuacions de la companyia, com l’exposició d’art i cultura funerària Mémora.

 Entre altres actuacions, el consell haurà de proposar i assessorar sobre accions que millorin la línia relacional del grup, crear espais de reflexió per a famílies i professionals, i obrir espais o debats dirigits als mitjans de comunicació de l’àmbit de la salut.

 El Grup Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris, i el 2012 va superar els 165 milions de facturació.

 El 2012 va realitzar més de 46.000 serveis funeraris i 16.000 incineracions i van ocupar les seves sales vetlla més de 41.000 famílies a Espanya i Portugal.♦

 Fotografía: Jaume Cosialls ©

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere