Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Jaume I i l’Ajuntament de Vila-real inauguren la Seu de la Plana de l’UJI

Notícia anterior
Notícia posterior

Jaume I

 El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, han inaugurat la Seu de la Plana, nova seu de l’UJI en la localitat vila-realenca. L’acte s’ha iniciat amb la signatura del conveni de creació de la Seu entre ambdues institucions i posteriorment s’ha inaugurat l’exposició «20 anys, 20 imatges» d’Amat Bellés, que arreplega els cartells d’inauguració de curs de l’UJI en els seus primers 20 anys de història. Per a finalitzar, la comitiva ha visitat les noves instal·lacions de la seu.

 La Seu de la Plana es crea amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, que serà soci de l’UJI en aquesta seu. La seu s’ubica a la primera planta de Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real junt a les dependències de la Càtedra d’Innovació Ceràmica “Ciutat de Vila-real” que també han posat en marxa de forma conjunta l’UJI i l’Ajuntament. A la seu es donan serveis de biblioteca i ciberteca (amb quatre ordinadors connectats a internet), hi ha un punt d’informació de l’UJI actualitzat i servirà per acollir la realització d’activitats formatives i culturals.

 El rector ha mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit posar en marxa aquest espai «en temps de dificultats econòmiques, administratives i socials com aquests» i ha destacat que és «una nova seu que naix amb contingut, plena de projectes». Climent també ha explicat que amb aquesta Seu la Universitat pretén aproximar-se als ciutadans de Vila-real i de la comarca de la Plana Baixa, per a que tinguen al seu abast alguns serveis sense necessitat de desplaçar-se al campus. «L’objectiu de crear aquesta seu respon a la voluntat de l’UJI d’estar prop de la ciutadania de la província de Castelló, en aquest cas de Vila-real i el seu entorn, ja que l’UJI és una universitat pròxima, una universitat pública de tots i totes». 

 Per la seua banda, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha afirmat que la inauguració d’una Seu de l’UJI a Vila-real era un fet històric per la ciutat ja que «les universitats canvien el món de la gent i la vida dels ciutadans». Així mateix ha destacat que amb aquesta seu «Vila-real es consolida encara més com una ciutat prestadora de serveis a nivell comarcal».

 Amb aquesta nova seu, l’UJI ja compta amb 7 seus en el seu entorn d’influència: la Seu del Nord a Vinaròs, la Seu dels Ports a Morella, la Sede del Interior en Segorbe, la Seu del Penyagolosa en Vistabella, la Seu del Camp de Morvedre a Sagunt, i la Seu de la Ciutat en la Llotja del Cànem de Castelló.♦ 

 Fotografía: Alex Pérez ©

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere