Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els universitaris que beuen cervesa presenten una major adherència a la dieta mediterrània / FEN / UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cerveza

 Els universitaris de l’Estat espanyol que beuen cervesa de manera moderada presenten una adherència a la dieta mediterrània superior, segons posa de manifest l’estudi ‘Hàbits alimentaris i estils de vida dels universitaris espanyols. Patró de consum de begudes fermentades’, presentat aquest dilluns.

 El treball, que ha analitzat una mostra d’un miler d’estudiants de 21 universitats de l’Estat espanyol, conclou que els alumnes universitaris no cobreixen les recomanacions d’aliments com cereals, fruita seca, llegums, verdures i fruites, però tot i així aquesta ràtio és entre 4,2 i 1,5 punts superior a la d’aquells que no beuen cervesa.

 L’estudi, que ha estat desenvolupat per la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN) i ha estat presentat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), detecta així carència en la ingesta de ferro, magnesi, potassi i vitamines com la A, la D i la E.

 “El patró alimentari dels consumidors moderats de cervesa és més pròxim a la dieta mediterrània”, afirma l’estudi, que cita un altre treball anterior fet per l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona (UB) en la mateixa línia.

 De fet, també recorda que no s’observen diferències en l’índex de massa corporal entre els consumidors i no de cervesa, per la qual cosa la conclusió és que beure-la no provoca un augment de pes ni modifica la composició corporal.

 El pes corporal dels universitaris és un 73% dels casos el normal, mentre que un 6,3% té un pes insuficient i el 20,6% pateix obesitat –en major proporció entre la població masculina–.

Perfil

 Alhora, el 56% dels universitaris consumeix cervesa i manifesta un consum moderat –menys d’una cervesa al dia–, mentre que el 70% ho fa acompanyant-la d’aliments, en la majoria dels casos propis de la dieta mediterrània.

 L’estudi reflecteix a més que el 59,5% dels estudiants que han participat en la investigació realitza algun tipus d’activitat física o esportiva de manera habitual –68% d’homes davant d’un 51% de dones–.

   “L’objectiu de la investigació ha estat conèixer per primera vegada els hàbits alimentaris i estils de vida dels universitaris”, ha indicat en un comunicat la directora de projectes de la FEN, Emma Ruiz, qui ha afegit que això permet detectar els punts fluixos per desenvolupar millores específiques.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere