Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC reuneix, en un congrés a Vilanova i la Geltrú, les dues xarxes científiques europees líders en la prevenció de caigudes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

liverpool

El dia 12 de març, a les 10 h, s’inaugurarà oficialment a l’auditori de l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú (Rambla de l’Exposició, 61-69) el congrés de les dues xarxes científiques europees líders en prevenció de caigudes, E-No Falls i ProFouND, organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya • Barcelona Tech (UPC).

 L’acte de benvinguda del congrés, que reunirà un centenar de científics europeus en prevenció de caigudes, anirà a càrrec de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; la delegada del rector per al Desenvolupament i la Transferència del Coneixement de la UPC, Diana Cayuela; el director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Frederic Vilà; el director del Centre d’Estudis Tecnològics per a l’atenció a la Dependència i Vida Autònoma (CETpD) de la UPC, Andreu Català, que coordina la xarxa E-No Falls; Chris Todd, coordinador de la xarxa ProFound, i Nick Guldemond, coordinador de l’Associació Europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable (EIP-AHA). Tot seguit, al vestíbul de la primera planta de l’edifici Neàpolis s’oferirà atenció als mitjans de comunicació.

 E-No Falls i ProFouND són les dues xarxes científiques capdavanteres en prevenció de caigudes finançades per la Comissió Europea. L’objectiu del congrés que tindrà lloc els propers dies 12 i 13 de març, a Vilanova i la Geltrú, és posar en comú els coneixements i l’expertesa en matèria de prevenció de caigudes, intervenció i seguretat, de cara a millorar la vida de la població, especialment, de la gent gran.

E-No Falls

 La xarxa E-No Falls (European Network for FALL Prevention, Intervention & Security) està liderada per l’investigador Andreu Català, director del CETpD i professor de l’Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) de la UPC. L’objectiu de la xarxa E-No Falls –que agrupa 18 socis de 10 països europeus– és coordinar activitats, implementar projectes i consensuar plans d’acció, estàndards i especificacions, en aquest àmbit. En aquest sentit, persegueix desenvolupar conjuntament solucions tecnològiques innovadores, amb especial èmfasi en les basades en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC).

 E-No Falls és part fonamental d’un important pla d’acció en prevenció de caigudes de l’Associació Europea per a la Innovació sobre un Envelliment Actiu i Saludable (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing, EIP-AHA). Aquest pla representa la posada en comú de tots els programes que es realitzen a nivell europeu en aquesta temàtica (recerca, metodologia, rehabilitació, política, conscienciació, difusió). L’EIP-AHA, constituïda per 70 socis de tota Europa, es proposa com a repte augmentar en dos anys l’esperança de vida amb bona salut dels europeus d’aquí al 2020.

ProFouND

 La xarxa ProFouND (The Prevention of Falls Network for Dissemination), coordinada per Chris Todd, de la Universitat de Manchester, és una iniciativa centrada a dur a terme la difusió i aplicació de les millors pràctiques en la prevenció de les caigudes. ProFouND està formada per 21 socis de 12 països.

 Els objectius de la xarxa són influenciar sobre les polítiques per millorar la conscienciació en la prevenció de les caigudes entre les autoritats de salut i d’assistència social, el sector comercial, organitzacions no governamentals i el públic en general. ProFouND recull també la necessitat de facilitar la creació de comunitats d’interès en la temàtica i difondre les tasques de la xarxa a través de la Unió Europea.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere