Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’inaugura el 1a Conferència Internacional de Recerca sobre la Tòfona / UVic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

tofona

 Setanta experts de tot el món s’han reunit a la Universitat de Vic per posar en comú les principals línies de recerca mundial sobre la tòfona. El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, acompanyat per Antonietta Mello, presidenta del comitè científic de la Conferència, i la Dra. Consol Blanch, presidenta del comitè organitzador, han donat avui el tret de sortida de la trobada que tindrà lloc fins al dimecres 12 de març.

 Promoguda pel Departament d’Indústries Agroalimentàries i Medi Ambient de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, l’objectiu d’aquesta trobada internacional d’experts de tot el món és conèixer els avenços sobre la tòfona en tots els àmbits, des de la nutrició i la gastronomia, al cultiu, la genòmica, la biologia molecular, el control de qualitat, la caracterització del gust, l’anàlisi olfactomètrica i sensorial, la conservació, els derivats, la comercialització i el consum.

 Hi participen 70 experts provinents dels cinc continents: Portugal, Espanya, Catalunya, França, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, Polònia, Hongria, Eslovènia, Txèquia, Marroc, Egipte, Sud-Àfrica, Aràbia Saudí, Qatar, Austràlia, Nova Zelanda i Oregon-USA.

 Un dels plats forts d’avui és la sessió de nutrició i gastronomia a càrrec del xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, que oferirà una ponència sobre trufa i gastronomia i del també la del xef Nando Jubany.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere