Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mas-Colell i Rigau inauguren aquest dimecres el Saló de l’Ensenyament a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140311143922_500

 El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, inauguraran aquest dimecres la XXV edició del Saló de l’Ensenyament que tindrà lloc al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

 A l’acte també hi seran presents el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, i la directora del Saló, Roser Soley, entre d’altres representants.

 La Conselleria d’Ensenyament oferirà al seu estand informació sobre el contingut dels ensenyaments post obligatòris: Formació Professional (FP), Batxillerat, Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), Instituts Oberts de Catalunya (IAC), centres de formació de persones adultes, programes de Qualificació Professional Inicial, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments artístics superiors i ensenyaments esportius.

 Ensenyament presentarà aquest any dues novetats: l’espai destinat a l’afany emprenedor, amb exposicions de projectes d’aquest camp en els centres docents i amb activitats per fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat; i l’espai on es potenciaran les habilitats i competències professionals d’ensenyaments professionals mitjançant demostracions de diferents oficis.

 A més, l’estand disposarà d’un taulell central per a informació, despatxos d’atenció individualitzats per a l’alumnat i les famílies que vulguin ser atesos per professionals amb experiència en l’orientació i una àrea de sentència consulta amb ordinadors per accedir a la web de la Conselleria.

 Per la seva banda, la Conselleria d’Economia i Coneixement participarà amb dos espais destinats a l’accés a la universitat i a la divulgació científica.

 A l’estand ‘Itinerari Universitat’, els estudiants tindran a la seva disposició personal especialistes per informar i orientar sobre el sistema universitari català, l’accés a la universitat i les beques i ajudes universitàries, entre d’altres.

 Aquest espai també tindrà el recorregut presencial i virtual on es trobaran els 10 passos a seguir per a l’accés a la universitat i les eines útils que poden necessitar els estudiants.

 Els alumnes també tindran accés al Portal Accesnet per poder fer la matrícula a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i la preinscripció universitària; a les aplicacions per a mòbil ‘Posa’t a Prova’ i ‘Guies de Conversa Universitària’, a tota la informació sobre ajudes universitàries, de mobilitat internacional i al sistema català de beques o a la web ‘Què i per què estudiar a les universitats catalanes’ per consultar tota l’oferta.

 El saló presentarà la novetat del ‘Simulador de Notis’ que permetrà als estudiants saber de manera orientativa la nota que haurien d’obtenir a les PAU per cursar els estudis que volen.

 A ‘L’Espai Ciència’, es portaran a terme múltiples activitats d’investigació i divulgació científica destinades a joves de 15 a 18 anys, amb l’objectiu d’atreure els joves a la ciència i fomentar vocacions científiques.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere