Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Estudiants d’Economia de l’ETSEQ participen en el projecte internacional X-Culture / URV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran

17 estudiants d’Economia de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química participen durant els mesos de març i abril en el projecte internacional X-Culture Project, per desenvolupar una idea de negoci amb estudiants d’universitats d’altres països.

 Experimentar de primera mà els reptes de la col·laboració internacional i treballar en un entorn multilingüe, multidisciplinari i multicultural amb estudiants d’universitats d’altres països, són alguns dels reptes del X-Culture Project, una iniciativa en la qual participen, per segon any consecutiu, estudiants d’Economia de l’ETSEQ.

 El projecte, liderat per Vas Taras, de University of North Carolina (Estats Units), té com a objectiu desenvolupar una idea de negoci per a una companyia que vol expandir el seu mercat cap a un nou país. Per a fer-ho, els participants han de formar equips virtuals de set persones, amb altres estudiants d’algunes de les 70 universitats involucrades en el projecte i amb les dificultats que això implica, com ara tenir en compte els canvis d’horari o el programari de col·laboració en línia (Doodle, Dropbox, Skype i Google Docs) per a conduir reunions efectives.

 A l’ETSEQ coordina el projecte la professora de l’assignatura d’Economia Teresa Torres, de SBRLab e-Management Research Group. la Entre els al·licients de l’X-Culture Project, es troba la possibilitat que tenen els joves de treballar amb empreses ubicades als Estats Units, Ghana, Índia o Indonèsia, i reptes reals que van des de buscar idees per a desenvolupar nous productes a com expansionar-se a nivell geogràfic.

 Des del punt de vista acadèmic, els resultats de l’any passat van demostrar que els estudiants de l’ETSEQ estan preparats per a competir en un entorn global i que la participació en projectes d’aquestes característiques els acosta a la realitat empresarial; permet millorar la seva competència intercultural i els fa guanyar confiança en l’ús de l’anglès com a llengua de treball, més enllà de l’aula tradicional.

 A més dels estudiants de l’ETSEQ de la URV, participen de X-Culture Project estudiants d’universitats de 70 països diferents, entre els quals es troben Estats Units, Itàlia, Lituània, Colòmbia, Pakistan, Kazakhstan, Oman o Nova Zelanda.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere