Un equip d’estudiants d’ESADE arriba a la final de la prestigiosa competició Hult Prize per segon any seguit
Els estudiants d’ESADE presentaran el seu projecte davant de Bill Clinton i d’un jurat d’experts el setembre vinent
Un equip d’estudiants d’ESADE ha arribat a la final del 5th Annual Hult Prize per segon any seguit. És la competició d’estudiants més important del món en emprenedoria social, considerada per Time Magazine una de les cinc idees més importants per canviar el món.
L’equip d’ESADE, integrat per Caela Tangjangco, Gabriel Rojas, Tamara Zakharia, Bijan Mashagh i Rubén Camerlynck, ha superat 43 equips internacionals, formats per estudiants de les escoles de negocis més importants del planeta.
Els estudiants d’ESADE provenen de cinc països –Alemanya, Bèlgica, Bolívia, el Líban i les Filipines– i presentaran el seu projecte el setembre vinent a la ciutat de Nova York. La final del Hult Prize es farà en el marc de l’Annual Meeting que organitza la Clinton Global Initiative, i el jurat serà presidit per l’expresident dels Estats Units Bill Clinton, acompanyat d’un panel d’experts.
Els estudiants d’ESADE, procedents d’entorns acadèmics i professionals que van des de l’advocacia fins a la medicina, han sabut conformar un equip ajuntant les seves experiències per tal de plantejar una solució a la hipertensió als suburbis urbans.
Aprofitar les xarxes de salut per al tractament de la sida
El projecte de l’equip d’ESADE presenta un pla d’actuació adreçat a conscienciar dels riscos de la hipertensió entre els habitants dels barris marginals i fer-ne el diagnòstic, el tractament i la cura. La proposta proposa adaptar les xarxes de salut existents d’eficàcia provada en el diagnòstic i el tractament, com les que s’han fet servir per atendre els casos de sida, a fi de tractar la hipertensió.
El model que s’ha dissenyat es llançarà primer a l’Àfrica i després es distribuirà en barris marginals urbans d’altres regions. El cost del diagnòstic i el tractament seria només de 0,62 dòlars per habitant.
Aquest projecte garantirà així la seva sostenibilitat econòmica i reportarà un benefici social, que es podrà estendre fàcilment als barris marginals d’altres ciutats del món.♦