Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més del 78% d’ocupants dels seients del darrere dels taxis viatja sense cinturó / UIC / IDIBELL / ICO

Notícia anterior
Notícia posterior

portada

 Un 78,7% dels ocupants dels seients del darrere dels taxis viatja sense cinturó a Barcelona, segons un estudi liderat pel cap de Bioestadística de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i investigador de l’institut Català d’Oncologia-Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) José Maria Martínez-Sánchez.

 Segons han informat aquest dijous la UIC, IDIBELL i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) en un comunicat conjunt, el 32,2% d’algun dels ocupants del seient del darrere de turismes viatja sense cinturó, i la xifra es dispara quan es tracta de taxis –78,7%– i de vehicles comercials –79,6%.

 L’estudi, que ha estat publicat a ‘Gaseta Sanitària’, també revela que el 2,2% dels pilots i el 3,3% dels copilots dels cotxes particulars no porten el cinturó de seguretat posat, a més de constatar que el 3,8% dels conductors utilitzen el mòbil mentre condueixen, sobretot les dones –5,5%– i el 6,4% de conductors més joves.

 El treball es va realitzar sobre 2.442 cotxes privats, vehicles comercials i taxis de Barcelona el 2011, i va ser portat a terme per la Unitat de Tabaquisme de l’ICO-IDIBELL-UB, que té una línia d’investigació sobre el consum i exposició passiva del tabac a l’interior de vehicles, a partir de la qual han analitzat altres comportaments que poden comportar un perill per a la salut.

 “Els accidents de trànsit són un important problema de salut pública”, ha lamentat Martínez-Sánchez, que ha expressat que els sinistres es podrien reduir modificant comportaments com no utilitzar el mòbil i posar-se el cinturó.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere