Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La bretxa salarial entre els joves més i menys formats és del 40,5% / URL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 salario-minimo

 La bretxa salarial entre els joves que tenen més formació –estudis de postgrau– i els que disposen d’estudis més bàsics és del 40,5%, amb 24.857 euros de retribució bruta anual i 18.399 euros, respectivament, segons revela l’estudi ‘Impacte de la Formació en les retribucions’, fet per ICSA Grup amb la col·laboració de La Salle Campus Barcelona-Universitat Ramon Llull (URL).

 El president d’ICSA grup, Ernesto Poveda, ha presentat aquest divendres l’informe –el setè que realitzen–, al costat del professor de La Salle Jordi Molla, al saló de l’Ensenyament, que se celebra fins diumenge al recinte de Fira de Barcelona, i que disposa de 190 expositors, on ha explicat que l’estudi ha comptat amb 30.000 dades salarials obtingudes a través de la pàgina ‘cuantomepagan.com’.

 La diferència retributiva s’accentua en el segment dels 50 anys, quan és de 38.446 euros en els que tenen títols de Formació Professional (FP); de 51.786 euros en els que disposen d’una diplomatura; de 75.795 per als llicenciats, i de 99.676 euros per als estudiants que tenen un màster o un postgrau.

 Segons l’estudi, la crisi ha augmentat l’impacte de la formació a l’ocupabilitat i els salaris, ja que una persona més qualificada -universitari amb postgrau– que comença a treballar als 24 anys i es jubila als 65 pot aspirar el 2013 a tenir uns ingressos bruts superiors als 2,8 milions d’euros al llarg de la seva vida professional, mentre el 2007, la xifra estimada era de 2,3 milions d’euros.

Directius més formats

 També s’han incrementat els directius que tenen major nivell de formació –màster o postgrau–, ja que si el 2007 suposaven el 39%, respecte al 12% sense estudis universitaris i al 49% de llicenciats, el 2013, la xifra arriba al 43%, mentre que la de no universitaris baixa a l’11% i la de llicenciats al 46%.

 A través de dades del quart trimestre del 2013 de l’Enquesta de Població Activa (EPA), l’informe ha destacat que de la taxa d’atur –26,03%–, el 4,2% són doctorats; un 16,2% són universitaris; un 32% correspon a joves amb l’ESO; el 38,9%, a estudis només de primària, i el 54,7% a cap tipus de formació.

 Segons Poveda, aquestes dades demostren que l’atur i la formació són inversament proporcionals, i ha advocat per la formació permanent, com també ha defensat Molla, en sostenir que el mercat és dinàmic i “l’experiència ja no és suficient per al futur”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere