Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cap al IV Congrés Universitari Català / UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

BIG_028010504121311_02

Avui 18 de març, a les 12 h, tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) la desena sessió de Tribuna Universitària de Catalunya, per presentar l’organització del IV Congrés Universitari Català (CUC), el qual pretén donar continuïtat als tres anteriors, celebrats al llarg del segle XX (es va iniciar l’any 1903), també en moments històrics rellevants.

 El 6 de març passat es va constituir el seu Consell Assessor, format per representants d’institucions acadèmiques, culturals i socials. Culmina, així, una fase prèvia iniciada fa un any, amb la creació de Tribuna Universitària, que ha organitzat 11 sessions públiques com a base de partida del IV CUC.
 Els treballs d’aquest Congrés s’organitzaran en 6 àmbits: la funció social; la docència; la recerca i la transferència; el professorat; el govern; el finançament. L’elaboració de les ponències s’iniciarà en una jornada preparatòria, el 9 de maig, i seran presentades en el IV CUC, a finals d’any.

 La presentació de tot el procés la faran Josep Ferrer, exrector de la UPC, i Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), president i vicepresident, respectivament, del Consell Assessor de Tribuna Universitària, en el marc de la desena sessió d’aquesta plataforma, el proper 18 de març a l’ETSAB. En aquest acte, que serà presentat pel director de l’ETSAB Jordi Ros, també hi participaran Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques, institut universitari de recerca adscrit a la UPC, i Arcadi Oliveres, professor d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es distribuirà un dossier informatiu i, paral•lelament, s’obrirà una pestanya específica al web de Tribuna Universitària per al seguiment posterior.

Tribuna Universitària de Catalunya

 Aquesta plataforma creada el 2013 té com a objectiu rellançar el debat universitari amb l’objectiu d’afrontar els reptes de la necessitat de la renovació universitària, la crisi econòmica i social i la transició nacional. Tribuna Universitària intenta concretar la iniciativa del IV CUC, mitjançant xerrades i conferències periòdiques en diversos centres universitaris, amb la col•laboració de les autoritats acadèmiques corresponents, en les quals s’apleguin les aportacions de personalitats reconegudes en cada tema i la participació de la comunitat universitària.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere