Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UIC crea la càtedra ISFamily per estudiar la família com a transmissora de recursos

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

familia

 La consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha presentat aquest dimecres la Càtedra ISFamily impulsada per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que pretén potenciar la investigació entorn a la família com a àmbit de transferència de recursos entre generacions.

 La càtedra treballarà especialment sobre les línies d’investigació de l’economia, la salut i l’educació, i Munté ha celebrat la seva constitució perquè la família exerceix una “funció única i bàsica en la socialització dels seus membres i ha de protegir-se”.

Ha destacat que històricament Catalunya ha estat una societat familiar, però que “davant de la individualització creixent de les societats modernes” cal garantir la seva protecció.

 La nova càtedra estarà dirigida per la directora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família (IESF) de la UIC, Montserrat Gas, i té el suport del Banc Santander.

 Munté defensa que les polítiques públiques contribueixin a reduir les dificultats actuals per iniciar un projecte familiar i tenir el número desitjat de fills, facilitar la conciliació i fomentar la coresponsabilitat entre gèneres, entre d’altres mesures.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere