Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat d’Alacant promociona la igualtat en els centres de secundària amb el projecte “SECUNdant la IgUAltat”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mujeres-ciencia

Amb solament un 11,6% de dones, les titulacions d’Enginyeria i Arquitectura continuen masculinitzades

 Amb tan sols un 11,6% de dones matriculades, les titulacions de la branca d’Enginyeria i Arquitectura continuen masculinitzades. Per contra, amb un 63,5%, la concentració de l’alumnat femení es troba en la branca de Ciències Socials i Jurídiques. Aquestes dades, recollides per la Unitat d’Igualtat de la Universitat d’Alacant durant el 2012, demostren que el biaix de gènere en l’elecció de la titulació segueix present en la nostra societat. En aquest sentit, amb l’objectiu d’acostar la promoció de la igualtat als centres educatius de secundària de la província d’Alacant, i trencar amb els estereotips en els processos d’elecció d’estudis, el Vicerectorat d’Estudiants, junt amb la Unitat d’Igualtat, ha posat en marxa el programa “SECUNdant la IgUAltat”.

 La primera acció d’aquest projecte, titulada “Dones a ciència certa”, consisteix en xarrades informatives oferides per docents i investigadores de la Facultat de Ciències, on es cursen els graus de Biologia, Ciències del Mar, Geologia, Matemàtiques, Química i Òptica i Optometria, per a compartir la seua experiència professional i personal en àrees tradicionalment “d’homes”. “Iniciem aquest programa oferint als instituts el projecte ‘Dones a ciència certa’ amb el qual es vol mostrar l’aportació de les científiques al desenvolupament social així com la gran oferta educativa a la qual els alumnes poden accedir”, apunta Nuria Grané, vicerectora d’Estudiants.

 Amb l’assistència de més d’un centenar de joves, durant la jornada d’ahir es va celebrar la primera d’aquestes xarrades de la mà de tres investigadores que, a més, ocupen càrrecs de responsabilitat en la UA: la professora del Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia i vicerectora, Nuria Grané; la catedràtica en Química Orgànica i vicerectora d’Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, i la professora del Departament d’Agroquímica i Bioquímica i directora del Centre de Formació Contínua, Juana Jordá, en l’IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig.

 A més de les xarrades, “Dones a ciència certa” engloba una col·lecció de recursos audiovisuals i didàctics així com una selecció de pàgines web on es mostra l’aportació de dones que desenvolupen la seua carrera professional a partir de la seua formació en estudis vinculats amb l’àrea de ciències. Es tracta d’una col·lecció de materials disponibles per al professorat de secundària, entre els quals destaca la pàgina de la Comissió Europea La ciència és cosa de xiques!, que arreplega “sis raons per les quals la ciència necessita dones” i el qüestionari “Descobreix la investigadora que hi ha en tu”.

 “El nostre projecte mostra el compromís de la UA a desenvolupar estratègies de ruptura d’estereotips en general i, en particular, en el procés d’elecció d’estudis que avui continuen marcats per estereotips i prejudicis de gènere”, apunta M. José Rodríguez, directora de la Unitat d’Igualtat, qui destaca que “en el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de la institució ja es va incloure com a acció específica la realització de campanyes de sensibilització dirigides a l’alumnat de secundària”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere