Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un enginyer català graduat a la URV ha portat la seva recerca al Parlament Britànic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

westminster_parlament_britanic

Un enginyer català graduat a la URV, Josep Grau-Bové, ha portat la seva recerca al Parlament Britànic el dilluns, 17 de març. Ha presentat la seva investigació en enginyeria davant de polítics i un panell d’experts, com a part de la competició de pòsters científics SET for Britain.

 És estudiant de doctorat a Centre for Sustainable Heritage (Centre pel Patrimoni Sostenible) de l’University College London, i es va graduar en Enginyeria Química a la URV l’any 2011.

Grau-Bové, que va ser seleccionat d’entre centenars de candidats per comparèixer al Parlament, ha presentat un pòster en què ha explicat la seva recerca sobre la simulació de contaminants urbans i el seu efecte sobre el patrimoni cultural. El treball l’han valorat juntament amb d’altres investigacions en enginyeria, en l’única competició d’aquestes característiques que se celebra al Regne Unit.

 Hi han participat  210 investigadors novells o que inicien la seva carrera i que els han jutjat experts professionals i acadèmics. Tots els ponents del SET (Science, Engineering and Technology) són dels camps de l’enginyeria, les ciències biològiques i biomèdiques, les ciències físiques (química/física), o les matemàtiques.

 D’entre els investigadors de cada àrea se’n han seleccionat tres als qui se’ls ha atorgat el certificat de bronze, plata i or amb 1.000, 2.000 o 3.000 lliures, respectivament. També s’ha proclamat la persona guanyadora absoluta de totes les categories, mereixedora de la Medalla de Wharton Westminster. Ha estat M. José Marín, investigadora postdoctoral de University East Anglia, guanyadora de la seva àrea, Química, i guanyadora absoluta de SET for Britain.

 Tot i no haver guanyat en la competició, sobre l’oportunitat de presentar la seva recerca a la Cambra britànica, Josep Grau-Bové ha dit que el Regne Unit “posseeix un patrimoni cultural increïblement ric, i espero que la meva recerca ajudi a protegir-lo. Participar al SET for Britain ha estat una gran oportunitat per explicar el meu projecte i divulgar els problemes de contaminació que intento resoldre.” La recerca l’ha presentat a la secció d’Enginyeria de la competició, per optar als premis d’aquest àmbit d’especialització.

 De la seva banda,  Andrew Miller, membre del Parlament i director del Parliamentary and Scientific Committee, ha declarat que aquesta competició anual “és una data important al calendari del Parlament perquè ofereix als diputats una oportuintat per parlar amb alguns dels millors investigadors del país”. Segons ell, aquests joves enginyers, matemàtics i científics “són els arquitectes del nostre futur, i el SET for Britain és la millor oportunitat pels polítics de poder-los conèixer i entendre la seva feina”.

 Parliamentary and Scientific Committee organitza l’esdeveniment en col•laboració amb Council for Mathematical Sciences, Institute of Physics, Physiological Society, Royal Academy of Engineering, Royal Society of Chemistry, Society of Biology i Society of Chemical Industry, amb suport econòmic de BP, Clay Mathematics Institute, Essar, INEOS, Warwick Manufcaturing Group, Boeing i el Banc d’Anglaterra.

 Eric Wharton va crear la competició l’any 1977 amb l’objectiu que actuès com a vehicle per la col·laboració entre els investigadors que inicien la seva carrera i els parlamentaris, a través d’una plataforma per mostrar el seu treball en un concurs de pòsters.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere