Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La 1a. edició de les jornades Visions del Món Africà tractarà sobre l’espoli dels recursos que pateix el continent / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

visions_africa

 Després de constatar l’interès que han despertat les jornades Visions d’Amèrica Llatina, que recentment van celebrar la seva vuitena edició, les quatre universitats coorganitzadores (Pompeu Fabra, Girona, Rovira i Virgili i Lleida) fan un pas més enllà en l’objectiu de sensibilització dels seus estudiants, i ara han impulsat una iniciativa acadèmica que aprofundeix en les realitats socials, polítiques, humanes i econòmiques dels països del món africà.

 La primera edició de les jornades Visions del Món Africà, que se centraran en el tema ” Espoli dels recursos i resistències”, tindrà lloc repartida entre els dies 3 i 10 d’abril a la sala de graus Albert Calsamiglia del campus de la Ciutadella de la UPF.

 Les jornades, que ja tenen les inscripcions obertes per a tota la comunitat universitària, estan organitzades des de la plataforma UPF Solidària, en el marc del Programa de Responsabilitat Social de la UPF, i inclouran quatre sessions, dues en horari de matí i dues de tarda.

 Les ponències seran impartides per quatre persones, dues de les quals són docents del Postgrau en societats africanes i desenvolupament que organitza la Facultat d’Humanitats de la UPF: Ferran Iniesta, professor d’Història d’Àfrica a la UB, i Edurado Gargallo, membre investigador del Centre d’Estudis Internacionals i de l’Institut Universitari de Lisboa CEI-IUL. Els altres dos ponents són Albert Roca, professor d’antropologia de la Universitat de Lleida i Mbuyi Kabunda, membre de l’Observatori de la Realitat de les Societats Africanes de la Universitat Autònoma de Madrid.

 Alguns dels aspectes que es debatran durant la trobada seran l’espoli de les riqueses naturals del continent, la conservació i accés als recursos naturals i control de la terra, el tractament que reben les tecnologies africanes, les bases de l’espoli que pateix Àfrica i les dificultats per canviar aquestes relacions de desigualtat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere