Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les escoles catalanes inicien una setmana de lluita contra les retallades i la LOMCE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

lomce-ley-1

 La comunitat educativa, convocada pels sindicats, ha iniciat aquest dilluns una setmana de lluita sota el lema ‘Ni LEC –Llei d’Educació de Catalunya– ni retallades. No al tancament de línies públiques. Substitucions des del primer dia al 100%’, que culminarà el 29 d’abril amb una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.

 En un comunicat, el sindicat USTEC-STEs ha qualificat el sistema educatiu estatal de “retrògrad i reaccionari”, a més de deplorar el seu model mercantilista de l’educació, que transporta la societat a temps predemocràtics.

 Una vegada més, ha tornat a demanar a la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, que declari la insubmissió a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), i doni instruccions clares i concretes per donar suport als centres educatius: “Defensem el model lingüístic de la immersió i el català com a llengua vehicular”.

 Ha rebutjat el projecte de decret de plantilles, que considera “profundament injust” perquè obra la via a l’arbitrarietat, el que només pot empitjorar la feina de coresponsabilitat i participació dels centres, a més de deplorar el tancament preventiu de grups i el manteniment de polítiques d’ajust, com les substitucions al 85% i l’augment de ràtio.

 Durant aquesta setmana està previst que es realitzin assemblees, tancaments a centres i concentracions, entre d’altres activitats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere