Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Giorgio Agamben, a la Càtedra Ferrater Mora / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

UdG

Del 7 a l’11 d’abril, el prestigiós filòsof italià Giorgio Agamben impartirà un Seminari a la Càtedra Ferrater Mora amb el títol “Archeologia della politica”

 

 Giorgio Agamben (Roma, 1942) és una de les principals figures de la filosofia europea i de la teoria política radical. En els últims anys ha estat reconegut com un dels pensadors més provocadors i imaginatius en la filosofia contemporània i la teoria política, més concretament, en els conceptes de poder, sobirania i estat d’excepció. Seguint l’exemple de Foucault, analitzà la relació de l’estructura política amb el que ell anomena “vida nua” i com la particular naturalesa d’aquesta relació pot fer possible en la contemporaneïtat la monstruosa realitat dels camps de concentració. Ha estat responsable de l’edició italiana de l’obra completa de Walter Benjamin, de qui és un dels principals exegetes.

Ha estat professor visitant en diverses universitats als Estats Units d’Amèrica i va ser Director de Programes al Collège International de París. Agamben va ser protagonista polèmic quan es va negar a sotmetre’s a la “biopolitical tattooing” sol·licitada pel Departament d’Immigració per a l’ingrés als EUA arran dels atemptats de l’11 de setembre de 2001.♦

 Programa…. CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere