Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les obres de construcció del centre de recerca biomèdica de Torrelameu entren en la seva fase final / IRBLleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

IRBLL

Les obres del Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA), que s’està construint al costat de les instal·lacions del Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu (Noguera), han entrat en la fase final amb l’objectiu de convertir-se en l’equipament de referència en l’àmbit català en la investigació biomèdica amb porcs. El centre, promogut per la Diputació de Lleida i el Departament de Salut i sota la tutela científica de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), disposarà de l’equipament tecnològic i els quiròfans més avançats per portar a terme les investigacions i posteriorment posar-les a l’abast de la medicina.

Les obres del centre d’investigació biomèdica amb porcs de Lleida entren en la fase final

 Les obres de construcció del Centre d’Investigació Biomèdica Avançada (CREBA) de Torrelameu (Lleida), que aspira a convertir-se en un centre de referència a Catalunya en la investigació biomèdica amb porcs, han entrat en la fase final, segons ha informat aquest dilluns la Diputació de Lleida.

 La Diputació, el Departament de Salut i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) van projectar la creació CREBA amb l’objectiu de “donar consistència a tots els estudiants i empreses d’investigació i d’experimentació perquè puguin treballar a partir del mimetisme de la fisiologia dels porcs amb les persones”, segons ha explicat el president de la Diputació, Joan Reñé.

 El centre, situat al costat de les instal·lacions del Centre d’Estudis Porcins, disposarà de l’equipament tecnològic i els quiròfans més avançats per portar a terme les investigacions i després posar-les a l’abast de la medicina, i tindrà com un dels models de referència el Centre Nacional de Recursos i d’Investigació Porcina de Colúmbia, Missouri.

 Reñé ha afirmat que es tracta d’un equipament “excepcional, molt avançat i únic”, que es convertirà en un referent a Espanya i un dels pocs centres d’aquestes característiques que existeixen a l’Estat.

 Per la seva banda, el director de l’IRB Lleida, Xavier Matias Guiu, considera que “és una oportunitat enorme per a l’IRBLleida, que ara ja és molt potent en tècniques d’estudi en l’àmbit cel·lular”.

 A Catalunya no hi ha cap instal·lació de característiques similars, i la seva ubicació al costat del Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu, on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d’animals d’experimentació porcina, dóna, segons Guiu, més valor afegit.

Formació

 La vessant formativa del centre possibilitarà que cada curs una quinzena d’alumnes de Medicina i Biomecànica de la Universitat de Lleida puguin assajar i aprendre les tècniques quirúrgiques en sessions poc massificades per afavorir l’atenció i la concentració.

 El centre estarà obert a altres possibilitats que inclouran estudis relacionats amb les especialitats mèdiques, com la cardiologia, la traumatologia, l’oftalmologia i altres àrees de coneixement.

 Pel cap de serveis i cirurgia a l’Hospital Arnau de Vilanova i investigador a l’IRBLleida, Jordi Olzina, aquests espais serviran per aprendre noves tècniques o fer investigació bàsica amb nous materials com malles, fils, pròtesis, cues o sutures, ha puntualitzat Olzina.

 Reñé ha destacat que la col·laboració de la corporació lleidatana amb aquest projecte és una mostra més de la implicació de la Diputació de Lleida en l’àmbit de la Salut Pública.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere