Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La IX Fira Experimenta, de Física i Tecnologia, aquest diumenge al Museu de les Ciències / UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Logo-expall

El proper diumenge, 30 de març, es celebra la IX Experimenta, una Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia, organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València en el Passeig Sud del Museu de les Ciències de València. El concurs, que va ser convocat el passat mes de novembre, es transforma des de les 10 hores en una fira oberta a tot tipus de públic en la qual grans i menuts podran observar i entendre fenòmens sorprenents explicats per 400 participants amb 90 projectes diferents.

 La fira consisteix en una exposició de projectes experimentals de física i tecnologia construïts per estudiants d’ESO, Batxiller i cicles formatius. Els visitants, a més de gaudir del marc que ofereix la ciutat de les Arts i les Ciències, podran conèixer els treballs experimentals dels estudiants i formular totes aquelles preguntes que desitgen per comprendre el seu funcionament i els principis físics en que es fonamenten. A més podran votar als participants i projectes preferits. Simultàniament, en el taller “Fisicalandia”, els més menuts podran construir i entendre demostracions senzilles de física. Durant tot el matí, membres del jurat del concurs s’aproparan també a tots els projectes per veure el seu funcionament i escoltar les explicacions del participants. La comprensió del seu treball es un element molt important de valoració.

 A les 13:30 hores, els participants i el públic es traslladaran a l’Auditori del Museu, on tindrà lloc un breu espectacle científic a càrrec d’un grup d’estudiants del Grau en Física i el acte de lliurament dels premis del concurs.

 La Facultat de Física va convocar aquest concurs per primera vegada en 2005, amb l’objectiu d’involucrar als estudiants d’ensenyament mitjà d’una manera activa i creativa en l’Any Mundial de la Física. L’entusiasme i dedicació dels concursants i la resposta dels visitants van ser extraordinàries, i van contribuir decisivament a la transformació d’aquest esdeveniment en una fira anual. Aquest concurs forma part d’una sèrie més àmplia d’iniciatives dirigides a fomentar la relació entre la Universitat i l’ensenyament secundari i a interessar als estudiants cap a la ciència i la tecnologia, millorant, al mateix temps, la docència de la Física. La Fira Experimenta es realitza amb la collaboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència-UCC+i, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri d’Economia i Competitivitat. 

 La Física és una ciència experimental que estudia el món natural en aspectes relacionats amb l’energia, la matèria i les seues interaccions, i del seu coneixement depèn tota la tecnologia que ens envolta quotidianament. És per aquest motiu que el seu estudi és fonamental per a accedir a totes les titulacions científiques i tecnològiques i desenvolupar posteriorment activitats relacionades amb la investigació i la innovació. El concurs “Experimenta” pretén potenciar la vocació científica entre els estudiants i contribuir a fomentar un ocupacions de qualitat en sectors essencials per al desenvolupament, en les quals les persones titulades en física treballen com professionals versàtils, amb capacitat per a solucionar problemes de caràcter multidisciplinar en l’àmbit científic i tecnològic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere