Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ESADE reuneix experts internacionals en la seva aposta per l’emprenedoria com a motor d’innovació social

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

GRAN desarrollo-de-aplicaciones-300x226

 La propera edició de la Jornada Anual de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, que tindrà lloc l’1 d’abril de 2014 a Barcelona, aposta pel talent dels intraprenedors i dels emprenedors com a motors d’innovació i d’impacte social. Ho ha explicat Ignasi Carreras, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, que ha destacat que aquesta nova edició de la jornada té la voluntat de “contribuir a reforçar l’impacte de les empreses socials en fase de start-up o ja consolidades, i també de les ONG, les empreses socialment responsables i les administracions públiques, per tal que es puguin transformar en entitats més emprenedores a favor de les causes socials.” En aquest sentit, és essencial la intraprenedoria, que duen a terme persones amb iniciativa emprenedora, les quals desenvolupen els seus projectes amb el suport de l’empresa per a la qual treballen. D’aquesta manera, s’afavoreixen la innovació i la cerca de nous models de negoci dins la pròpia empresa.

 La Jornada d’enguany, titulada “Organitzacions amb impacte social: enfortint la intraprenedoria i l’emprenedoria social”, reunirà experts internacionals que han experimentat la intraprenedoria social a les seves organitzacions, amb la intenció de fer conèixer el procés de lideratge que han seguit a l’hora de desafiar l’statu quo, per aconseguir un futur millor.

 Entre ells, destaquen Pamela Hartigan, directora executiva de l’Skoll Centre for Social Entrepreneurshipde la Said Business School de la Universitat d’Oxford, que pronunciarà la conferència “L’emprenedoria social: moviment transformador o pal·liatiu?”, i Alexia Penent d’Izarn, directora de Nutrition & Services Development del Danone Ecosystem Fund, que presentarà la seva experiència personal en una xerrada titulada “Transformar les pràctiques empresarials amb partenariats i models inclusius: l’exemple del Danone Ecosystem Fund”.

 Durant la Jornada, es faran diverses activitats i tallers en què es parlarà sobre la inversió d’impacte i les fonts de finançament per als emprenedors socials, sobre models sostenibles per generar valor social o sobre com fer servir les xarxes socials a les organitzacions amb impacte social. A més, es presentaran casos d’èxit, com Siel Bleu o Ship2B. Segons Ignasi Carreras, és rellevant fer conèixer “els nous sistemes de finançament per a iniciatives socials mitjançant els mecanismes d’inversió d’impacte, que estan avançant en altres països de referència.”

 Per tot això, el professor Carreras ha recordat que “la Jornada Anual de l’Institut d’Innovació Social s’ha convertit en un punt de trobada de líders socials de diferents sectors d’activitat, que actuen per donar resposta als reptes socials i mediambientals més rellevants. Volem fer fluir el coneixement i propiciar l’intercanvi d’experiències en matèria d’emprenedoria i d’innovació social.” En paraules de Pamela Hartigan: “Aquesta jornada és el reflex d’un moviment que s’està produint arreu del món i que respon a les aspiracions de molts d’aconseguir un canvi radical en la manera de funcionar dels mercats i de les nostres societats consumidores. S’ha de revertir el model actual, en què només uns quants s’enriqueixen a costa de tots els altres i en què els recursos del planeta estan sobreexplotats. El futur passa per cercar nous models que combinin la innovació social amb la sostenibilitat financera.”

 La inauguració de la Jornada serà a càrrec d’Alfons Sauquet, degà d’ESADE Business School, acompanyat d’Ignasi Carreras.♦

 

Programa de la Jornada … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere