Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UPC retalla el seu pressupost un 5,58%

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upc

 El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha aprovat aquest dilluns el pressupost del 2014, que és de 262,9 milions d’euros, un 5,58% menys que el del 2013, ha informat aquest dilluns el centre en un comunicat.

 El pressupost s’ha estructurat d’acord amb la prudència en la previsió d’ingressos i de la contenció i reducció en la despesa, amb l’objectiu “irrenunciable” d’arribar a l’equilibri pressupostari, després de tancar l’exercici del 2013 amb un dèficit de 2,7 milions d’euros.

 El nou pressupost preveu no augmentar el dèficit acumulat de la UPC, de 113,5 milions d’euros, i reduir-lo els anys vinents amb diferents mesures que no afectaran la plantilla, ha assegurat la UPC.

 Tot i això, el pressupost de capítol 1 –personal– té una reducció d’uns cinc milions d’euros “derivada de les mesures preses els anys anteriors”, de la reducció de places de personal eventual de Gerència –amortització de llocs no renovats per jubilació–, que ha suposat un estalvi de 369.000 euros, i de la reducció de càrrecs acadèmics, que ha estat de 48.000 euros.

 El document distingeix entre el pressupost específic, que incorpora ingressos amb una destinació concreta i les despeses corresponents, i el genèric, en què s’inclouen els ingressos i les despeses sobre els quals la universitat pot actuar.

 Concretament, en el genèric es preveuen ingressos per matrícula, venda de béns i serveis, i té en compte una reducció d’ingressos patrimonials, de les transferències de capital i de les corrents; i la transferència nominativa de la Generalitat serà la mateixa que la de l’any passat.

 Els comptes preveuen un increment de l’1% de l”overhead’ dels convenis i dels projectes europeus, i també de l’increment del cànon que s’aplica als encàrrecs de col·laboració, el qual també s’aplicarà a la coordinació i impartició d’activitats formatives vinculades a la Fundació Politècnica de Catalunya.

Reducció de béns corrents

 També reduirà en un 5,73% les despeses de béns corrents i serveis, ja que s’han ajustat determinades partides, com les de neteja, manteniment, seguretat i despeses de representació, tot i que es manté el pressupost de funcionament de centres, departaments i instituts.

 L’import destinat al pagament d’interessos financers per a la utilització de pòlisses de crèdit i operacions de capital –devolucions de préstecs per als parcs científics i tecnològics i quantitats pendents de l’IRPF– s’ha incrementat en un 12,75%.

 Del total de fons de la UPC, el 55,26% procedeix de la Generalitat; un 31,79%, de recursos propis; un 5,61% d’ingressos procedents de l’Estat; un 5,31% de la UE, i un 2%, d’organismes públics i privats.

 El centre destinarà un 63,68% al pressupost de personal; un 13,57% a despeses de funcionament; un 14,34% a programes d’investigació; un 2,87%, a despeses financeres i préstecs, i un 1,20% a obres i equipaments.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere