Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Pla de Cultura Digital crea una línia de crèdits d’1,5 milions d’euros per a noves empreses digitals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

redes-sociales

 La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns la creació d’una nova línia de préstecs participatius per a noves empreses natives digitals.

 Aquestes, que fan servir les noves tecnologies com a base de la creació, rebran una aportació global d’1,5 milions d’euros inscrits al nou Pla de Cultura Digital.

 Segons ha explicat en roda de premsa el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat, Jordi Sellas, aquesta nova línia serà només per a noves empreses digitals, que podran demanar entre 40.000 i 200.000 euros per projecte.

 El nou pla preveu actuacions tant per a les noves empreses natives digitals com per a les empreses culturals tradicionals que ja estan en marxa, que podran sol·licitar indistintament les aportacions reintegrables ja anunciades –amb una borsa de 3,5 milions–, que té un índex de retorn del 89%.

 Aquestes empreses podran demanar també préstecs de l’Institut català de Finances (ICF), amb una línia de crèdit de 20 milions per a entitats i empreses culturals en general –no exclusiva d’aquest pla– de la qual s’ha usat un 30%.

 La Conselleria també invertirà esforços en la internacionalització de les empreses culturals, especialment del sector del videojoc i dels continguts digitals interactius, a més d’un programa de visibilitat que llançarà notes de premsa i inclourà un bloc i trobades entre el sector i els mitjans de comunicació.

 Dins d’aquestes actuacions hi haurà també un programa de captació de talent i d’empreses de la mà de les universitats i l’agència Invest in Catalonia/Acció, amb reformes en les beques orientades a creadors.

 Específicament per a les tradicionals, Segelles ha anunciat que fomentarà sobre tot el canvi tecnològic amb l’impuls als projectes digitals com el llibre digital, la presència de la música a les plataformes electròniques, la presència de l’art a les xarxes socials i la creació d’escenografies interactives, per exemple.

Pla transversal

 De manera transversal, la Conselleria organitzarà esdeveniments que posin en relació els continguts culturals i tecnològics per ser un “punt de trobada”, oferir formació i detectar i captar talent, com també la transferència universitat-empresa, la cooperació intersectorial, la formació i consultoria i el suport a l’emprenedoria digital.

 Segons dades de la Conselleria relatives al 2012, el sector cultural digital té 161 empreses a Catalunya entre empreses de videojocs, ‘apps, realitat augmentada, distribució digital i llibres i música digital, amb dos milers de treballadors i una facturació de 146,5 milions.

 Segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Catalunya té la “punta de llança” d’aquest sector, per la qual cosa ha instat a treballar en aquest àmbit per donar forma a la modernitat tecnològica del sector.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere