Analitzen amb llum del sincrotró Alba nous materials que ajuden a la regeneració òssia
Investigadors del Centre for Rapid and Sustainable Product Development de l’Institut Politècnic de Leiria (Portugal) han portat a terme una difracció en línia de llum NCD del sincrotró Alba per analitzar la morfologia de nous materials que ajuden a la regeneració òssia i provar el seu nivell de deformació en condicions reals.
Segons han informat el resultat de la investigació pot tenir un gran impacte en el tractament de les fractures i lesions, ja que el material que s’analitza actua com una bastida i proporciona a les cèl·lules un lloc on regenerar-se.
Una vegada implantat el material, que té una estructura 3D biodegradable i és tan porós i resistent com els ossos, ajuda a reparar les lesions i desapareix de manera gradual perquè queda absorbit pel nou teixit.
Els investigadors han utilitzat la llum del sincrotró Alba per examinar la morfologia del material: “L’èxit recau en la seva estructura, pel que és molt important conèixer al detall la seva composició química i arquitectura física”, ha valorat l’investigador principal de l’experiment, Geoffrey Mitchell.
A més d’intentar recollir aquestes dades, els investigadors han provat la resistència mecànica del material mitjançant l’ús d’un tensiòmetre per controlar els canvis estructurals en la morfologia del material a l’aplicar deformacions, com si s’estigués utilitzant en condicions reals.
El material ha estat provat amb èxit en ovelles gràcies a una col·laboració amb la Universitat australiana de Queensland, i el següent pas de la investigació és provar-lo en altres animals, amb l’objectiu de tenir aquesta tècnica disponible per a humans en els pròxims cinc anys.♦