Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG i la UPVD organitzen conjuntament la segona jornada “Campus Transfronterer”

Notícia anterior
Notícia posterior

petit vvv

La Universitat de Girona i la Universitat de Perpinyà Via Domitia organitzen la 2a jornada “Campus Transfronterer” el dijous, 3 d’abril. La present edició del Campus tindrà lloc a la UdG i, també, pels carrers del Barri Vell de la ciutat de Girona.

 La Jornada, que es farà a Girona el dia 3 d’abril, s’adreça als estudiants de primer de batxillerat (i equivalent de nivell francès) d’ambdues bandes de la frontera, que estudiïn francès i català respectivament, dins del marc de la seva formació preuniversitària. L’objectiu principal de la trobada és promoure els estudis superiors de totes dues universitats i de facilitar la mobilitat transfronterera dels joves estudiants. Hi participen al voltant de 150 estudiants.

 Les dues universitats organitzadores són conscients de la importància de la mobilitat transfronterera i és per aquest motiu que es farà saber, als estudiants de secundària,  els avantatges d’aquest tipus de mobilitat per poder adquirir noves competències i qualificacions.

 La jornada pretén sensibilitzar els joves tot mostrant-los les iniciatives d’orientació que se’ls ofereixen des de la Universitat. La trobada acull joves estudiants de banda i banda de la frontera, facilita el contacte, perquè poden escoltar testimonis d’estudiants que ja han viscut experiències semblants (estudis, estades, ocupació …) en l’espai català transfronterer.

 La jornada de dijous al matí es destinarà a les presentacions de cada universitat (oferta de formació, programes d’intercanvi, testimonis d’estudiants). A la tarda, en canvi, la jornada es desenvoluparà al mateix centre de Girona i els estudiants participen en una activitat de descoberta cultural i històrica de la ciutat.

 Per a la UdG, la jornada reforça la seva política transfronterera, reflectida en el Pol de Recherche et Enseignement Supérieur Pirineus-Mediterrània (PRES-PM). També, forma part de l’ecosistema del Campus d’Excel.lència del Turisme i de l’Aigua (e-MTA).

 La segona jornada Campus Transfronterer la presentaran David Brusi, delegat del rector de la UdG per a l’Acció Preuniversitària i Jean Benkhelil, vicerector de la UPVD i vice-President de Projects Europeens et Regionaux.

 Els centres que hi participen són:

-INS Santiago Sobrequés (Girona)

-INS Alexandre Deulofeu (Figueres)

-INS Illa de Rodes (Roses)

-INS Cap Norfeu (Roses)

-Lycée Déodat de Séverac (Ceret)

-Lycée Français Arago (Perpinyà)

-Lycée Polyvalent Aristide Maillol (Perpinyà)

-Lycée Charles Renouvier (Prades)♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere