Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Conferència “Acceleradors, màquines per a descobrir i servir” / UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Biscari

 Dins del Cicle de conferències de la Universitat de València “Enigmes de la matèria i l’univers: ciència, tecnologia i societat” es farà la xerrada “Acceleradors, màquines per a descobrir i servir”.

 La conferència anirà a càrrec de Caterina Biscari i donarà una panoràmica sobre els projectes actuals d’altes energies, juntament amb una breu descripció de les aplicacions més interessants dels acceleradors.

 Aquesta conferència, presentada per Ángeles Faus se celebrarà el dimarts, 8 d’abril de 2014 a les 19:00 a l’Aula Magna de la Universitat de València.

 El desenvolupament dels acceleradors de partícules ha estat sempre impulsat per la física d’altes energies en la cerca d’instruments més potents i precisos per investigar l’estructura de la matèria. Juntament amb la recerca fonamental s’ha desenvolupat la capacitat d’obtenir feixos de partícules i de fotons d’energies i característiques específiques, capaces d’interaccionar amb la matèria i sondejar-la en profunditat. La major part dels acceleradors d’avui en dia són instruments usats en indústria i medicina, com per exemple en la producció de radioisòtops i en la radioteràpia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere