Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària acredita la URV com a entitat assessora

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

seguretat_alimentaria

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) acredita la URV com a entitat assessora. L’expertesa dels grups de recerca de la URV i del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut han permès que la Universitat sigui un dels organismes públics europeus que en formen part.

 La Universitat Rovira i Virgili, doncs, des d’on s’ha tramitat la petició per entrar a formar part del grup d’entitats competents, s’integra a la llista d’organismes públics europeus que podran participar en les àrees de recollida de dades, el treball preparatori de dictàmens científics o altres tasques d’assistència científica i tècnica de European Food Safety Authority (EFSA).

 La URV ja està acreditada per assessorar a l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària en matèria de benestar animal, vegetal, nous aliments i declaracions de salut. A través d’un informe elaborat pel Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS), impulsat per la URV, ha  pogut demostrar la seva expertesa i experiència i s’ha convertit en el 29è organisme públic de l’Estat espanyol que a partir d’ara passa a formar part de les entitats competents per a poder fer l’assessorament en algun dels quatre àmbits.

 Les organitzacions competents europees són designades pels estats membres, en aquest cas per l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), i l’objectiu final és el de l’assistència per vetllar per la seguretat en l’alimentació i del consumidor. La URV podrà participar a partir ara en  les convocatòries competitives que fa públiques l’EFSA per poder emetre informes científics i tècnics i per aportar l’experiència i els coneixements a l’Agència quan ho requereixi.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere