Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Falsos positius / UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

upv

La IEEE Industry Applications Society premia els investigadors José Alfonso Antonino i Joan Pons per la millora del diagnòstic de les màquines elèctriques.

 Els investigadors de la Universitat Politècnica de València José Alfonso Antonino i Joan Pons han sigut guardonats per la IEEE Industry Applications Society, una de les societats més rellevants de tot el món en l’àmbit de l’enginyeria elèctrica a escala industrial, pels treballs per a la millora del diagnòstic de les màquines elèctriques.

 En concret, els investigadors de l’Institut d’Enginyeria Energètica de la UPV han rebut el segon premi al millor treball de recerca realitzat en l’àmbit de les màquines elèctriques i publicat en la revista IEEE Transactions on Industry Applications el 2013.

 L’estudi, titulat Reliable detection of induction motor rotor faults under the rotor axial air duct influence, és fruit d’un projecte conjunt amb un equip de científics de la Universitat de Corea.

 El diagnòstic de màquines elèctriques és de vital importància en motors de gran potència, ja que l’impacte econòmic d’una avaluació deficient pot generar importants despeses per a l’empresa.

 “Les conseqüències poden ser molt importants, tant si la màquina realment està avariada i no s’adverteix de la fallada -fals negatiu-, com si no ho està però emet un avís d’error -fals positiu-. El primer dels casos pot donar lloc a parades de producció imprevistes, i el segon, a inspeccions innecessàries, amb les pèrdues i despeses consegüents”, apunta José Alfonso Antonino, investigador de l’Institut d’Enginyeria Energètica (IEE) de la UPV.

 En l’article, els investigadors de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Corea proposen l’aplicació d’una nova tècnica que permet diferenciar falsos positius d’avaries vertaderes. “Això ajuda a evitar casos com el d’un motor d’inducció falsament avariat, que va suposar un cost d’inspecció innecessari de 75.000 euros. Per contra, el cost de tenir una fallada inesperada a causa d’un fals negatiu s’haguera elevat a uns dos o tres milions d’euros”, afig Joan Pons, investigador també de l’IEE de la UPV.

 L’article d’investigació alerta dels falsos positius introduïts pels conductes axials de ventilació en els rotors de grans motors d’inducció. La tècnica desenvolupada, basada en l’anàlisi del corrent en els processos transitoris, permet distingir els esmentats falsos positius de les avaries vertaderes.

 Els investigadors recolliran el guardó el pròxim mes de novembre, durant la celebració de la 2014 IEEE Energy Conversion Congress and Exposition, que tindrà lloc a Pittsburgh (EUA).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere