Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Oliver (UAB) pronostica anys de creixement feble a Espanya i aposta per les exportacions

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140408131131_500

 El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Oliver, ha pronosticat que, tot i els signes de recuperació, a Espanya encara queden anys de creixement feble en els quals inevitablement haurà d’apostar per les exportacions si vol tirar endavant.

 “No ens queda més remei que exportar, exportar i exportar en un context en què mai més no podrem devaluar la nostra divisa”, ha afirmat durant la seva intervenció aquest dimarts a la Jornada sobre economia industrial de la Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell (Barcelona).

 Segons ha dit, la crisi ha deixat “ferides profundes” com la falta d’inversió en R+D+I, que tindrà repercussió a mitjà i curt termini i que deixa la competitivitat del país en mans de la devaluació interna.

 També ha expressat preocupació per l’envelliment de la població, la feblesa dels principals mercats d’Espanya –com ara França i Portugal– i el previsible encariment del petroli i de la resta de l’energia una vegada que el creixement mundial es consolidi.

 Tot i que ha apreciat una certa recuperació del crèdit, ha assegurat que no serà suficient per aconseguir un creixement significatiu, tenint en compte que el sector privat espanyol té un alt nivell d’apalancament que caldrà resoldre “de manera lenta” abans que els préstecs tornin a fluir de manera important.

 “Cal insistir en la devaluació interna, la millora de la productivitat, la R+D+I, la inversió en noves tecnologies, la millora de les produccions i mirar sobretot al sector exterior internacional”, ha conclòs.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere