Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Rosa Maria Calaf i Juliane House seran nomenades doctores Honoris Causa per la UJI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140409160044_500

 La Universitat Jaume I (UJI) investirà dilluns que ve com a doctores honoris causa la periodista barcelonina Rosa María Calaf i la professora Juliane House, en un acte que tindrà lloc al Paranimf, segons ha informat la institució en un comunicat.

 La professora Dora Sales, directora de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano, serà l’encarregada de fer la ‘laudatio’ de Rosa María Calaf, periodista reconeguda per la seva trajectòria humana, acadèmica i professional en l’àmbit del feminisme, la igualtat i el periodisme compromès.

 Calaf, llicenciada en Dret i Periodisme, va formar part de la plantilla de TVE des del 1970 fins al 2008 i va ser la corresponsal més veterana i amb més experiència de la televisió espanyola.

 Ha informat des de 93 països sobre política i economia, conflictes i catàstrofes, cultura i societat; sempre molt atenta a la informació relativa als drets de les dones i la crítica de les desigualtats des del seu compromís com feminista.

 Des del 2009, tot i que ja jubilada, Rosa María Calaf no ha cessat en la seva tasca i imparteix classes, seminaris i conferències en diverses universitats espanyoles, institucions i associacions.

 La periodista té una estreta relació amb la Universitat Jaume I, on ha participat en diverses trobades, cursos, xerrades i col·loquis, sempre tenint present la reivindicació dels drets de les dones.

Lingüística aplicada

 La professora Eva Alcón, catedràtica de Filologia Anglesa de la UJI, serà l’encarregada de llegir la ‘laudatio’ de la professora Juliane House, de la Universitat d’Hamburg, un “referent” en la investigació en lingüística aplicada, en concret al voltant de la pragmàtica intercultural i els estudis de traducció.

 La seva extensa producció científica sempre ha tingut en compte la diversitat lingüística i, per tant, la necessitat de considerar els ciutadans i ciutadanes com a parlants multilingües i interculturals.

 Actualment la professora House lidera projectes d’investigació al voltant de temes com l’anglès com a llengua franca, la comunicació internacional en l’àmbit dels negocis i l’anglès com a mitjà d’instrucció a les universitats alemanyes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere