Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB i Grupo Planeta creen el centre universitari en línia Uniba

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fotonoticia_20140409145543_500

 La Universitat de Barcelona (UB) i Grupo Planeta han creat el Centre Universitari Internacional de Barcelona (Uniba).

 Aquest centre oferirà titulacions universitàries en línia en els àmbits de grau i màster a partir del curs 2014-2015, i que està especialment ideat per a alumnes de parla hispana.

 Així ho han anunciat aquest dimecres el rector de la UB, Dídac Ramírez, i el president del Grupo Planeta, José Manuel Lara, a l’acte oficial de la constitució del centre universitari, que ha tingut lloc a l’Edifici Històric de la UB a Barcelona.

 “La creació d’Uniba és una de les 10 fites de Grupo Planeta”, ha dit Lara, que ha destacat que aquest projecte persegueix adaptar els estudis universitaris a la revolució digital i a les noves formes de comunicació que d’ella es deriven.

 L’oferta d’Uniba es basarà en les titulacions presencials de la UB que tenen un alt potencial de demanda internacional, especialment als països de parla hispana, on Grupo Planeta és líder en els àmbits de la cultura, l’educació i l’entreteniment audiovisual.

 La iniciativa arrencarà amb la modalitat en línia del Grau de Disseny i dels màsters de Psicopedagogia i de Planificació Territorial i de Gestió Ambiental: les tres titulacions s’impartiran en castellà –s’estudia incorporar l’anglès en un futur– i s’orientaran preferencialment alumnes de l’àmbit internacional.

 El centre, que basarà el seu model pedagògic en la participació individual i en grup dels alumnes, anirà augmentant progressivament la seva oferta, amb la previsió d’arribar a set graus i 14 màsters el curs 2017-2018.

 Ramírez ha concretat que cada curs costarà uns 4.000 euros i s’oferiran unes 400 places inicialment –repartides entre el grau i els dos màster–, i ha afirmat que potser es contractaran nous professors, tot i que la idea inicial és que se n’encarreguin els docents que ja estan al centre a temps parcial.

Dispersió d’alumnes

 Lara ha explicat que un dels principals reptes actuals al qual s’enfronten les universitats és la “dispersió d’alumnes”, una cosa que pot abordar-se a través d’internet i dels continguts en línia, tal com es començarà a fer amb Uniba.

 Amb la creació d’aquest centre, la UB es converteix en la primera universitat catalana a impartir un grau presencial també en modalitat en línia, i el Grup Planeta “reforça la seva aposta per la formació universitària i de postgraus a través d’internet.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere