Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Rècord de propostes a la darrera convocatòria d’experiments d’ALBA

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

sincrotro-alba-650

El Sincrotró ALBA ha publicat els resultats de la darrera convocatòria d’experiments amb un nou rècord: un total de 250 propostes (un 34% més que a la convocatòria prèvia), més de la meitat de les que poden acollir les seves línies de llum (amb un factor d’overbooking del 2.3 respecte als torns demanats i concedits). Els experiments que han estat seleccionats es duran a terme de maig a desembre de 2014 a les set línies de llum d’ALBA.

 ALBA ha tancat la convocatòria d’experiments del 2014 amb un rècord de participació, ja que ha rebut un 34% més de propostes que a la convocatòria anterior. Del total de 250 propostes rebudes, 128 han estat concedides. 

 La majoria del experiments seleccionats pertanyen a institucions espanyoles (73%) – de les quals el 41% estan ubicades a Catalunya -, seguit de països europeus (25%) i entitats internacionals (2%). Aquesta convocatòria d’experiments portarà a ALBA els primers usuaris procedents de l’Argentina i Rússia. 

 En aquest nou cicle d’experiments, el 31% del temps de llum sincrotró estarà dedicat a l’àrea de la ciència de materials, el 18% a la matèria condensada dura i propietats electròniques i magnètiques, el 14% a la química, el 14% a la biologia, el 13% a la cristal·lografia macromolecular, el 9% a la matèria condensada tova i l’1% al medi ambient i patrimoni cultural.

 Les línies més demandades han estat BL04-MSPD, BL24-CIRCE i BL22-CLAESS tot i que el percentatge d’ús per línia queda distribuït de manera igualitària.

 Aquests experiments es planificaran dins del cicle 2014, entre maig i desembre d’aquest any.

 Totes les propostes han estat avaluades per un panell d’experts internacionals de diferents àrea de recerca. Aquest panell elabora un ranking de propostes segons la seva excel·lència científica.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere