Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

POLINIZA 2014, IX edició del Festival d’Art Urbà de la UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran img_dulk

Els 13 artistes guanyadors del VIII Certamen d’Intervencions de Pintura Mural participaran en la IX edició del Festival d’Art Urbà de la la Universitat Politècnica de València

 

 POLINIZA 2014, IX edició del Festival d’Art Urbà de la Universitat Politècnica de València (UPV), ja coneix quins seran els artistes pictòrics participants. Després de la reunió del jurat del VIII Certamen d’Intervencions de Pintura Mural (la selecció de l’edició inicial es va fer sense concurs previ), el festival ha donat a conèixer els noms dels artistes seleccionats, que rebran un premi de 600 euros per intervenció conclosa i que, juntament amb els alumnes de Pintura i Entorn de la Facultat de Belles Arts de la UPV i el Màster de Producció Artística de la UPV, treballaran sobre els murs de la UPV habilitats a aquest efecte entre el 12 i el 16 de maig del 2014.

Els seleccionats són 13, 11 d’individuals, més el col·lectiu format per l’italià LUCA i el català OMBREBUENO. Del total, sis són estrangers i set espanyols, inclosos dos alcoians -DULK i FERRAN GISBERT- i el valencià LUCE, que durà a terme una instal·lació urbana en el campus de Vera. La llista de guanyadors la completen els mexicans SAID DOKIN i KARAS URBANAS, el xilè DISNEYLEXIA, els barcelonins KAPI y COQUE AZCONA, el tarragoní VAN, el britànic MALARKO i el polonès SEIKON.

20 murs i més de 800 m2 intervinguts

 Ells seran els encarregats -juntament amb els dos col·lectius de la UPV- de realitzar 14 intervencions directes sobre un total de 20 murs dels mateixos edificis del campus de Vera de la UPV. En total, més de 800 m2 per a deixar, un any més, mostra del talent pictòric urbà nacional i internacional.

 Els murs -situats a l’Àgora (3), la Facultat de Belles Arts (12), el Rectorat (1), la Casa de l’Alumne (2) i l’ETS de Gestió de l’Edificació (2)- seran intervinguts a partir de les 16.00 hores del dilluns 12 de maig, hora d’inici oficial d’uns treballs que es duran a terme, com cada any, davant l’atenta mirada d’una UPV que seguirà el seu dia a dia habitual mentre els artistes realitzen la seua obra, que conclourà el 16 de maig i quedarà exposada sobre els murs de la UPV, inicialment, fins a la pròxima edició del festival, que suposarà el desè aniversari d’aquest.

 

Festival de referència internacional des de la seua creació el 2006

 POLINIZA és un festival sorgit el 2006 amb la idea de conjuminar dos mons inicialment allunyats: la universitat i l’art urbà. Acollit amb gran èxit des de l’edició inicial, POLINIZA té en la pintura mural el seu punt de partida, però ha inclòs, cada any, molt més: exposicions, publicacions, concerts, exhibicions (break dance, parkour, capoeira, BMX, skate.), conferències i un llarg etcètera d’activitats que han convertit el festival en un autèntic referent internacional en el món de l’art urbà.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere