Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un estudi sosté que la llengua influeix en les decisions morals dels individus / UPF

Notícia anterior
Notícia posterior

1287866267_84035338_1-fotos-de-aprende-el-idioma-que-tu-desees-1287866267

 Un estudi que ha publicat la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en la revista científica nord-americana ‘On line’ PloS ONE sosté que la llengua en què es planteja un dilema ètic intervé en el judici moral que s’adopta, i que també influeix en la presa de decisions de caràcter ètic.

 El treball assegura que la implicació emocional dels individus disminueix en la mesura que el discurs es fa en llengua estrangera, ja que en aquests casos la distància psicològica i el pragmatisme augmenten, perquè les decisions estan basades en la racionalitat, ha informat la universitat aquest dimecres en un comunicat.

 Les conclusions han sorgit a partir de dos experiments que han avaluat el comportament de les persones amb diferents llengües natives i estrangeres en diversos països; anglès/espanyol als EUA, anglès/francès a França i espanyol/anglès a Espanya, entre d’altres.

 Els experiments consistien a respondre un dilema que planteja si val la pena sacrificar la vida d’una persona per salvar a altres cinc, i els resultats mostren que la gent està més d’acord quan el problema es resol en llengua estrangera que en la nativa.

 També demostren que a mesura que la competència del parlant de la llengua estrangera augmenta, el component emocional i psicològic aflora, ja que el procés intuïtiu guanya en detriment del pragmàtic.

 Coordinat per l’investigador Icrea del DTIC i cap del grup d’Investigació de la Parla i Bilingüisme, Albert Costa, també han participat en la investigació el Centre de Cognició i Cervell, el departament d’Economia I Empresa de la UPF, investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de les universitats de Chicago i Connecticut.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere