Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Investigadors de la UAB aconsegueixen revertir la pèrdua de memòria en casos precoços d’Alzheimer

Notícia anterior
Notícia posterior

viver-com-alzheimer

 Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han aconseguit revertir la pèrdua de memòria en estats inicials d’Alzheimer mitjançant una teràpia gènica aplicada, de moment, en ratolins.

 La troballa, publicada a la revista ‘The Journal of Neuroscience’, es basa en la identificació d’una proteïna que, si es bloqueja, impedeix la consolidació de la memòria, ha informat aquest dimecres la UAB en un comunicat.

 La teràpia gènica consisteix a la injecció a l’hipocamp –una regió del cervell important per a la memòria– d’un gen que provoca la producció d’una proteïna bloquejada en els pacients amb la malaltia, la ‘Crtc1’.

 La proteïna restituïda per la teràpia gènica permet desencadenar els senyals necessaris per activar els gens implicats en la consolidació de la memòria a llarg termini.

 L’Alzheimer és la primera causa de demència a Espanya, on hi ha uns 400.000 malalts, i encara no té un tractament efectiu perquè encara no se saben els mecanismes cel·lulars que causen alteracions en la transmissió nerviosa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere